Včeraj je bil Zdravko Počivalšek gost oddaje Politično s Tanjo Gobec. Tokrat ni uporabljal mašila – “ljudje so umirali”, ampak je iznašel že nov spin – “eni delamo, drugi govorijo”. In odgovori, ki jih je dal niso imeli veze v vprašanji, ki jih je voditeljica zastavljala. Verjetno bi bil pogovor s steno precej boljši.

Med vsemi njegovimi izjavami, mi je najbolj padla v uho tale: “V SMC se v tem trenutku s predčasnimi volitvami ne ukvarjamo. Naša prva naloga je pomoč državi, da se izvije iz gospodarske krize.”

V istem času je Pop Tv objavil rezultate javnomnenjske raziskave, ki je stranki SMC namerila zgolj 0,2 odstotka podpore volivcev. Torej je povsem razumljivo, da se v stranki SMC ne ukvarjajo s predčasnimi volitvami, ampak poskušajo čim bolj poskrbeti zase v sedanji koaliciji.

Spomnimo se, da so leta 2014, takrat pod taktirko Mira Cerarja dobili z dobrimi 34 odstotki glasov. In v šestih letih odleteli s političnega parketa v Sloveniji.

Vse bolj razumem, da bo verjetno še kdo od njihovih poslancev v bližnji prihodnosti prestopil v katero drugo stranko, saj jim usoda v lastni SMC stranki ne kaže prav dobro.

Ministrica Klamferjeva izstopila iz SMC Miro Cerar ne zeli sodelovati v Jansevi koaliciji