Robert Pavšič je danes v parlamentu zastavil vprašanje Tomažu Gantarju, ministru za zdravje, o tem koliko je bilo dejansko ventilatorjev v Sloveniji sredi meseca marca. Vlada je namreč v svojih “dokumentih” zapisala, da jih je bilo 168. V resnici je bilo 281 ventilatorjev v Sloveniji in zgolj 257 postelj, kjer bi lahko oskrbeli okužene s koronavirusm je potrdil Tomaž Gantar. Zakaj nam vlada laže?

Se spomnite izjave Zdravka Počivalška, da so ljudje umirali in da so morali za to nabavljati ventilatorje po nenormalno visokih cenah? Ker je prejšnja vlada, kjer je bil Zdravko minister, zapustila prazna skladišča.

No, temu ni tako. Vlada je lagala v svojem poročilu, saj je bilo v Sloveniji 281 ventilatorjev in ne 168. Torej ni bilo takšne “panike”, da so jih morali krepko preplačevati in plačevati ventilatorje vnaprej. Ker so ljudje umirali.

Torej je lagal Zdravko Počivalšek in je lagala vlada v svojem poročilu. Ali res še kdo verjame besedi, ki jo izreče kdorkoli od vladne ekipe? Ali je bilo res potrebno preplačati milijone evrov za ventilatorje? Zakaj niso raje poskrbeli za najbolj ranljive?

Žalostno je, da nas ima vlada za bedake, predvsem pa je žalostno, da ji kdo še sploh karkoli verjame …

Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator