Ali terasa bandi se obstajajo na Jadranu Ali terasa bandi se obstajajo na Jadranu

Obrazec za vstop na Hrvaško / spletni obrazec https://entercroatia.mup.hr/

Vstop na Hrvaško je preprost. Pridete na mejo, pokažete dokumente in poveste za to pristojnim osebam na meji svojo telefonsko številko in kraj kamor ste namenjeni. Vse skupaj traja manj kot dve minuti. Lahko pa izpolnete online obrazec na naslovu https://entercroatia.mup.hr/ in tako ne povzročate dodatnih zastojev.

Vikend. Konec koronavirusa, odpirajo se meje. Tudi s Hrvaško, kamor gre lahko že vsak državljan Slovenije – tudi če nima nepremičnine.

Mejhni prehod Sočerga. Pred menoj dve vozili. Cesta do mejnega prehoda povsem prazna. Nisem izpolnil online obrazca, ampak sem podal podatke na sami meji. In to je bilo to. Dobesedno dve minuti. In to je bilo to.

Sicer naj bi, v primeru večjih zastojev, odprli poseben pas za tiste, ki imajo izpolnjen online obrazec. Ampak tudi tako se da. In Hrvaška je v tem času čudovita – ko ni turistov in ko sem se počutil kot pred leti, ko sem šel v začetku aprila na morje. Edino morje je malce bolj toplo!

Vstop na hrvasko

  1. Nikdar ne bom razumel tega slovenskega fetisa nad dopustovanjem na hrvaskem.

    1. Bil sem na morju na Škotskem, v Grčiji, Albaniji, Turčiji, Romuniji, Namibiji in Črni gori, pa nikjer nimajo tako lepe obale kot na Hrvaških otokih. Slovenija je zelo lepa ampak morja pa nimamo. Jebi ga pač imajo Hrvati nekaj dobrega in Slovenci to vidimo in izkoristimo. Pa kaj zato.

  2. Pa rabiš imeti neko uradno potrdilo o rezervaciji? Na obrazcu vidim neko zahtevo. Sam sem namenjen k frendom na hrvaško, pa ne vem, a rabim imeti potrdilo, a preprosto napišem kraj, kamor grem in je to to?

    Komu sploh zastaviti to vprašanje MNZ-ju?

  3. Še komu ne deluje online obrazec? “Pošiljanje obrazca ni uspelo” že od jutra.

Komentarji so zaprti.