Žival, ki je ZAŽGALA internet! ZAŽGALA sta internet. Seksi Ronaldovo dekle s posnetkom svoje RITKE zažgala internet! To MORATE VIDETI: Žena nogometnega zvezdnika ODVRGLA VSA OBLAČILA in ZAŽGALA INTERNET! Usnjeni škornji in ritka: slovenska misica »zažgala« internet.

Verjetno nisem edini, ki je opazil porast naslovov na različnih portalih, ki uporabljajo besedno zvezo zažgala internet.

Predvidevam, da si želijo s takšnimi naslovi pridobiti večje število klikov, ker “zažiganje” interneta je res kul in #topshit, kajne? Predvsem pa želijo bralca opozoriti, da to si mora obvezno ogledati, kajti sicer bo njegovo življenje brez smisla in bo zamudil vse.

Škoda, ker si lastniki portalov na ta način sami zbijajo kredibilnost, predvsem pa, ker s tem enkrat “nategnejo” obiskovalca, naslednjič ga bodo težko – kajti, ko bo ugotovil, da rit ni zažgala interneta, pa čeprav je dobila par 100.000 všečkov in da gre zgolj za “clickbait”, bo težko popraviti to.

Predvsem pa, kaj bodo pa naslednjič napisali na teh portalih? Vrgla atomsko bombo na internet? Razfukala internet? Postrelila internet?

Razumem, da gre za dramatiziranje, ampak takšno dramatiziranje se bo prej vrnilo kot bumerang, kot pa imeli pravi učinek, še posebej, ker na koncu bo bralec razočaran …

Zazgala je internet