Ko se je pred mesecem dni zgodill incident na meji – ko je “nekdo v uniformi” v civilista usmeril avtomatsko puško, je Matej Tonin trdil, da ne gre za vojaka SV. Takrat se je ugibalo ali gre za vardo ali pa dejansko za pripadnika vojske. In danes je Pop Tv objavil novico, da je bilo v preiskavi ugotovljeno, da sta bila pri tem incidentu udeležna dva vojaka!

Pričakujem, da bo jutri Matej Tonin podal svojo odstopno izjavo, kajti vojak na meji je s svojim dejanjem kršil cel kup zakonov, predvsem pa to dejanje kaže na to, kaj bi se zgodilo, če bi aktivirali 37. a člen po katerem bi vojaki dobili še več pooblastil. Prav tako mi je sedaj vse bolj jasno, da je Matej Tonin resno mislil, ko je omenjal, da bi vključil pripadnike vard v uradne strukture Slovenske vojske.

Očitno je Matej Tonin nesposoben voditi svoje ministrstvo in njegov izgovor, da so preiskovali dogajanje 8. maja in ne 7. maja, ko se je dogodek zgodil, pokaže način delovanja. Vsak minister bi ob takšnem incidentu verjetno preveril dogajanje na tistem kraju za par dni nazaj in naprej. Ampak Matej Tonin tega ni storil in je zgolj trdil, da gre za #fakenews.

Še bolj smešno je, da je Tomaž Kunstelj, slovenski veleposlanik v Italiji od Primorskega dnevnika zahteval opravičilo zaradi objave zgodbe 32-letnika, ki mu je vojak grozil z avtomatsko puško.

Očitno imamo v Sloveniji v vojski precej “šerifov”, ki ne spoštujejo zakonov, predvsem pa, ki so pogumni in z avtomatskim orožjem merijo ljudem v glavo … In taista vojska naj bi imela pooblastila po 37. a členu??? Kdo je tu nor!

Matej Tonin vojska odstop
Matej Tonin vojska odstop