Matej Tonin vojska odstop Matej Tonin vojska odstop

Bo Matej Tonin odstopil / vojak na meji v civilista usmeril avtomatsko puško

Ko se je pred mesecem dni zgodill incident na meji – ko je “nekdo v uniformi” v civilista usmeril avtomatsko puško, je Matej Tonin trdil, da ne gre za vojaka SV. Takrat se je ugibalo ali gre za vardo ali pa dejansko za pripadnika vojske. In danes je Pop Tv objavil novico, da je bilo v preiskavi ugotovljeno, da sta bila pri tem incidentu udeležna dva vojaka!

Pričakujem, da bo jutri Matej Tonin podal svojo odstopno izjavo, kajti vojak na meji je s svojim dejanjem kršil cel kup zakonov, predvsem pa to dejanje kaže na to, kaj bi se zgodilo, če bi aktivirali 37. a člen po katerem bi vojaki dobili še več pooblastil. Prav tako mi je sedaj vse bolj jasno, da je Matej Tonin resno mislil, ko je omenjal, da bi vključil pripadnike vard v uradne strukture Slovenske vojske.

Očitno je Matej Tonin nesposoben voditi svoje ministrstvo in njegov izgovor, da so preiskovali dogajanje 8. maja in ne 7. maja, ko se je dogodek zgodil, pokaže način delovanja. Vsak minister bi ob takšnem incidentu verjetno preveril dogajanje na tistem kraju za par dni nazaj in naprej. Ampak Matej Tonin tega ni storil in je zgolj trdil, da gre za #fakenews.

Še bolj smešno je, da je Tomaž Kunstelj, slovenski veleposlanik v Italiji od Primorskega dnevnika zahteval opravičilo zaradi objave zgodbe 32-letnika, ki mu je vojak grozil z avtomatsko puško.

Očitno imamo v Sloveniji v vojski precej “šerifov”, ki ne spoštujejo zakonov, predvsem pa, ki so pogumni in z avtomatskim orožjem merijo ljudem v glavo … In taista vojska naj bi imela pooblastila po 37. a členu??? Kdo je tu nor!

Matej Tonin vojska odstop
Matej Tonin vojska odstop
 1. Namen SV je braniti meje RS in njeno suverenost, to se zavedajo vse države samo Slovenija ne!!!

  1. imamo zakon, ki omejujejo delovanje vojske … ce imas ti obucutek, da lahko vojak dela kar zeli, potem ne poznas zakonov. in koga je branil ta vojak in pred kom? aja, sebe pred sprehajalcem .. boscek …

 2. Ne bluzi, tam se sprehajalci nimajo kaj sprehajati in ja, dobro opravljeno delo vijakov!

  1. hahaha. ne bos verjel, ampak v sloveniji se lahko sprehajas kjerkoli … torej, kdo bluzi? aja, ti?

   vijaki so pa opravili dobro delo – upam, da odletijo kot gumbi in jih bodo kazensko preganjali, ker so krsili pravila, predvsem pa zakon v sloveniji ..

   bos moral kdaj kaksen zakon prebrati, ce bos hotel pametovati …

 3. Had, oprosti ampak tebe še nisem zasledil na petkovih protestih v Ljubljani. Po moje bi moral biti zraven, saj je v tej državi po zamenjavi oblasti očitno tudi po tvoje praktično vse narobe.

  1. hahahaha. lej, ne da se mi vec … pejt kam drugam provocirat …

Komentarji so zaprti.