Že nekaj časa opazujem komunikacijske kanale Vlade, ki pri svoji komunikaciji uporablja državne simbole, ki jih do sedaj še nisem nikjer zasledil. Ali imamo v Sloveniji nove državne simbole? Če je odgovor da, zakaj potem ni nihče obvestil o teh spremembah državljanov Slovenije?

V Sloveniji imamo definirane državne simbole, njihovo obliko, barvo, način pojavljanja. Vse to je objavljeno na spletnem naslovu https://www.gov.si/teme/drzavni-simboli/, prav tako imamo Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGZH), kjer so jasno definirani simboli. Prav tako pa so naši državni simboli zapisani tudi v Ustavi Republike Slovenije (URS).

Ampak spodnjih dveh primerov uporabe državnih simbolov, ki jih uporablja UKOM pri komunikaciji na tviterju, jaz nikjer ne najdem.

Seveda obstaja možnost, da nimam pojma o državnih simbolih in da si lahko vsak, ki ima pet minut časa izmisli svoje barve, ki jih bo uporabljal. Pa vendar imam občutek, da smo nekje vmes doživeli spremembo – ali pa nekdo zanalašč uporablja napačne barve državnih simbolov (ferlafu v grbu? a se kdo heca), ker JIH LAHKO in ker mu nihče ne more nič ..

Se motim? Ali pa pač lahko pod to vlado vsak, ki ima tri minute časa dela z državnimi simboli vse, kar se mu zahoče?

zastava
zastava
grb
grb

Še barve iz priročnika, da ne bo kdo mislil, da zavajam …

Screenshot 2020 06 11 at 11.15.28