Slovenija skupaj z ZDA pripravlja izjavo o varnosti 5G in s tem nastopa proti Kitajski pri uvajanju tehnologije 5G. Zakaj se je Slovenija odločila, da se bo pridružila državam vzhodne Evrope (Češki, Poljski, Latviji in Estoniji)? In zakaj se to vse dogaja v zakulisju? Zakaj se je Slovenija odločila, da se v trgovinski vojni med ZDA in Kitajsko postavi na stran ZDA? Je to naša zunanje politična smer po kateri bomo šli v prihodnjih letih in postali zgolj lakaji Trumpa?

Tehnologija 5G buri duhove v Sloveniji in tudi po svetu. Strah, ki je bil umetno ustvarjen, je povod za nasprotovanje tehnologiji. Ljudje, ki ne niti ne ločijo med omrežjem 5G in  5Ghz WiFijem so najbolj glasni in tudi v Sloveniji imamo skupine, ki nasprotujejo vpeljavi tehnologije 5G.

Dejstvo je, da imamo na trgu zgolj par ponudnikov tehnologije 5G. Dejstvo je tudi, da so ZDA “zaspale” na tem področju, kar pomeni, da so jih Kitajci prehiteli in da pospešeno že postavljajo infrastrukturo 5G po svetu.

Poteza ZDA, ko se je spustila v trgovinsko vojno z ZDA in blokirala kitajsko podjetje Huawei, je odmevala po celem svetu. Ampak sedaj se je tudi Slovenija postavila na stran ZDA. Zakaj? Zakaj se Slovenija ni postavila na smer EU in ohranila “čisti obraz”. Kakšni so interesi pri tej odločitvi? Ali se ne zavedajo naši odločevalci, da je Kitajska postala v zadnjih letih tehnološka velesila? Jih je mogoče strah tega?

Še bolj smešna se mi zdi ta odločitev v luči dogajanja okoli koronavirusa. Kje je Slovenija kupovala, preko posrednikov, ventilatorje? Kje je kupovala zaščitne maske? Kje je kupovala ostalo zaščitno opremo? S Kitajske, kajne? In sedaj bo nekdo zaradi politične odločitve stopil na drugo stran in se odločil, da pri 5G tehnologiji, kjer so Kitajci prehiteli cel svet, pa nočemo njihovega razvoja in znanja.

Kaj se bo zgodilo po tej odločitvi s podjetji, ki veliko poslujejo s Kitajsko? Bomo postali “persona non grata”? Predvsem pa me zanima na čem bazira ta odločitev? Ali obstajajo kakšni “dokazi”, da je Kitajska počela karkoli narobe pri vzpostavljanju tehnologije 5G?

Še ena, v vrsti, nespametna odločitev odločevalcev, ki ima očitno zadaj veliko agendo. Mogoče pa bi bilo prav, da bi tudi državljani poznali “strategijo” naše zunanje politične politike. Ali pa moramo biti spet samo tiho in biti lakaji Trumpu pri njegovem “osvajanju” sveta???

Res me zanima kdo bo podpisal to izjavo na naši strani in kdo bo stal za posledicami le te!

V Sloveniji obstajajo nasprotniki uvedbe 5G tehnologije
V Sloveniji obstajajo nasprotniki uvedbe 5G tehnologije