Včeraj je Vlada RS objavila zanimiv tvit: Predsednik vlade @JJansaSDS na @Nova24TV: “Pozivanje na antiproslavo ob dnevu državnosti je nedostojno, zavržno, in izven vsega, kar si predstavljamo pod besedami “normalnost” in “civilizacija”. Upam, da si bodo organizatorji antiproslave do srede premislili.” Čakte mal, kaj?

Janez Janša ima očitno zelo kratek spomin. Leta 2013 je bilo zanj v Sloveniji preveč Jugoslavije in se je odločil, da bo organiziral svojo proslavo:

V največji opozicijski stranki SDS so se odločili, da bodo dan državnosti proslavili po svoje. Osrednje slovesnosti se niso udeležili zaradi nasprotovanja povabilu praporščakov, ki nosijo rdečo zvezdo. Janša je poudaril, da je po 22 letih skrajni čas, da se vprašamo, zakaj smo zašli.

Poslanci SDS se niso udeležili osrednje slovesnosti ob dnevu državnosti, ki je potekala na Kongresnem trgu. Zaradi nasprotovanja povabilu praporščakov, ki nosijo rdečo zvezdo, so priredili svojo proslavo v Celju. Zbrane je nagovoril prvak stranke Janez Janša. (vir)

Ampak to bi še nekako razumel. Sedem let je od tega. Ljudje pozabljajo. Ampak vseeno bi bilo dobro preveriti leto 2016:

24. junija bo na Trgu republike državna proslava ob 25-letnici državnosti, dan zatem pa bo na isti lokaciji potekalo še veliko praznovanje pod naslovom Za mojo Slovenijo, ki ga soorganizira SDS. V stranki pravijo, da lahko pomembne dogodke proslavljamo večkrat. V SMC še ene proslave ne podpirajo, v SD menijo, da je dodatna proslava nedostojna in da med ljudi vnaša razdor.
 
A ker nekatere državna proslava ne zadovolji, so se odločili še za svoje praznovanje 25-letnice državnost. Po spletu in na spletni strani največje opozicijske stranke SDS in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je namreč mogoče zaslediti vabilo na praznovanje Za mojo Slovenijo. To bo, tako kot državna proslava, na Trgu Republike, le da en dan pozneje, 25. junija zvečer. (vir)

Je sedaj vsem jasno, da za njih veljajo drugačna načela kot pa veljajo za vse ostale? Da oni lahko, drugi pa ne. Če to počnejo oni je to državotvorno, če drugi je to nedostojno, zavržno? Njega motijo njegova dejanja, kajne?

Se vidimo v sredo na Prešernovem trgu!

Janez Jansa proslava
Janez Jansa proslava