Covid19 obala Covid19 obala

Slovenska obala je bila ta vikend nabito polna in brez obvezne družbene distance

Verjetno nisem edini, ki je včeraj z začudenjem opazoval posnetke slovenske obale, kjer se je trlo turistov. Harmonika na pomolu, ljudje so ležali drug poleg drugega v senci in na pomolu. Nikjer niti sledu o družbeni distanci (1,5 metra) in tudi izjave “kopaliških mojstrov”, da ne morejo narediti nič, če so ljudje preveč skupaj, niso ravno najboljša popotnica.

Konec aprila so mediji poročali o navalu turistov na obalna mesta. Takrat smo dobili prepoved prehajanja meja občin. Te dni, ko se je zgodil naval turistov v obalne kraje, pa ni ne duha ne sluha o žuganju, predvsem pa opozarjanja na situacijo, ki v zadnjih dneh vsekakor ni tako rožnata.

Vlada raje žuga z obvezno karanteno za prehod meje s Hrvaško, medtem ko pa je naval turistov na obalne kraje (ker vaučerji) v drugem planu in to nikogar več ne skrbi, čeprav so bili ravno posnetki TV hiš in tudi uporabnikov družbenih omrežij precej zaskrbljujoči.

Ko bo naslednjič katerikoli predstavnik vlade omenjal, da smo za porast števila okužb s Covid-19 krivi protestniki, ki v petkih protestirami v Ljubljani – jim naj nekdo pokaže vikend posnetke dogajanja na obali. Polna plaža, brisača poleg brisače, polni lokali, predvsem pa nikjer niti občutka, da še pred mesecem dni nismo smeli zapuščati svoje občine.

Medtem, ko je pri nas na obali gužva, je v Istri precej drugačna situacija. Pred hoteli je več gostov, sicer pa so plaže prazne. Tudi lokali niso nabito polni kot pri nas. Ampak ja, težava za vlado so tisti, ki pridejo iz Hrvaške in tisti, ki kolesarijo – ne pa tisti, ki so pač na domači obali in se ne držijo odlokov …

p.s.: Zakaj Pop TV laže o množicah ljudi na Bledu, Portorožu in drugje? – 29.3.2020 sem pizdil nad zavajanjem medijev o “hordah turistov” na obali … Sedaj, ko je dejansko na obali bilo veliko preveč turistov pa ni ravno nekega “pogroma” nad obiskovalci obale, kajne?

Covid19 obala
Fotografija je simbolična!