Kako veš da se pričenja poletje in migracije na Hrvaško po naslovih novic v naših medijih Kako veš da se pričenja poletje in migracije na Hrvaško po naslovih novic v naših medijih

Zakaj Jelko Kacin zavaja glede hrvaškega prevzemanja naših vzorcev obnašanja glede Covid-19

Jelko Kacin je govorec Vlade RS za Covid19 – karkoli že to pomeni. Na tiskovnih konferencah govori v svojem imenu in malce tudi v imenu vlade, kar je povsem skregano z logiko. Tudi njegova komunikacija je vse prej kot primerna za govorca, saj bi morala biti navodila eksaktna, predvsem pa bi moral njegov ton komunikacije biti povsem drugačen kot je. Ampak tokrat o njegovem včerajšnjem tvitu glede Hrvaške.

Hrvaška vlada se je odločila, da bo prevzela naše vzorce obnašanja in bo zaprla nočne lokale, diskoteke ter odpovedala večje prireditve. Sprejeta je odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav. Hrvaški dajemo priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast.

Da, prav ste prebrali. Hrvaška vlada se je po njegovih besedah odločila, da bo prevzela naše vzorce obnašanja in zaprla nočne lokale, diskotete in odpovedala večje prireditve.

Zanimivo pri tem je, da na Hrvaškem nihče nič ne ve o tem, je pa res, da ne bo festivala na Zrčah. Ampak verjetno je to informacijo imel tudi sam Jelko Kacin, vendar je bil njegov spin kako smo oh in sploh in kako se bodo Hrvati zgledovalo po Sloveniji, namenjen zgolj lastnemu hvalisanju.

En primer, ki postavlja na laž Jelka Kacina:
Davor Božinović, ministar MUP-a, komentirajući najavu iz Slovenije da će Hrvatsku zadržati na zelenoj listi jer je obećala zatvoriti noćne klubove kazao je da ne vjeruje da je nekom obećano nešto takvo. (vir)

Res se je Janez Janša pogovarjal po telefonu z Andrejem Plenkovićem. Ampak govora ni bilo o tem kar omenja Jelko Kacin v tvitu. Predvsem pa se je potrebno zavedati, da je turizem tisti, ki na Hrvaško prinese veliko denarja in da so v nedeljo na Hrvaškem volitve. Torej gre za medmejno sodelovanje. In po nekaterih podatkih je sedaj v Istri zgolj 20 odstotkov Slovencev manj kot lansko leto enako obdobje, medtem ko je Nemcev 80 odstotkov manj kot lansko leto.

Da ne bo pomote. Zelo pozdravljam, da je Slovenija uvrstila Hrvaško na zeleni seznam. Ker na Hrvaškem (vsaj v Istri) uporabljajo zaščitne maske, razkužujejo roke, predvsem pa so plaže na pol prazne. Povsem drugačna situacija kot pri nas, ko je bilo ta vikend na obali toliko gužve, kot je ne pomnijo v samostojni Sloveniji.

Žalosti me le dejstvo, da Jelko Kacin kot govorec vlade zavaja v svojih izjavah …

  1. Kaj pa če Rvati, majstori v hinavščini spet glumijo Francoze? Zelo verjetno, glede na vse natege iz preteklosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja