Verjetno se vsi spomnimo časov, ko je odstopil Marjan Šarec in smo dobili novo vlado. Takrat je nova vlada vehementno trdila, da je prejšnja vlada pustila prazna skladišča – kasneje se je izkazalo, da je šlo za laž in da je bilo v Sloveniji na voljo več kot dovolj ventilatorjev. Ampak to jih ni ustavilo, da ne bi lagali in naročali neustrezne in predrage opreme.  To je bila taktika pri 1. valu. Pri 2. valu Covid-19 pa so se odločili, da zgodbo zaspinajo – sedaj so se odločili, da gredo v drugo smer. Da je stanje na infekcijski kliniki na meji kadrovskih in prostorskih zmogljivosti. Kaj?

Mateja Logar iz Univerzitetno kliničnega centra Ljubljana je včeraj na tiskovni konferenci namreč izjavila: “Trenutno stanje na infekcijski kliniki je še na meji, da uspemo krizo obvladovati s svojimi prostorskimi in kadrovskimi sposobnostmi. V naslednjih dneh, če se bo stanje poslabšalo, bomo potrebovali pomoč ostalih zaposlenih na UKC Ljubljana, če bo stanje še dodatno slabše, bomo morali ukinjati redne programe na ostalih oddelkih, česar si pa nihče od nas ne želi.

Očitno jaz ničesar ne razumem. Po uradnih podatkih v Sloveniji v teh dneh ni nihče, ki je okužen s Covid-19 na intenzivni negi. Ja pa hospitaliziranih 14 bolnikov. Tudi nihče že precej časa ni umrl – vsaj takšni so uradni podatki. Pa vendar je stanje na infekcijski kliniki na meji kadrovskih in prostorskih zmogljivosti???

Očitno bo to postal nov “buzzword” v dneh, ki prihajajo in nas bodo strašili s tem, da ni dovolj kapacitet in dovolj kadrov, če se bomo družili ali pa če bomo šli čez mejo na morje.

Mogoče pa bomo ravno zaradi tega razloga dobili novo prepoved gibanja izven meja občin, ali pa bodo začeli zapirati lokale in vse ostalo. Nič ne štekam, sam takšno manipuliranje definitivno ni kul!

Vlozni listi za starostnike v DSOjih odlocali o tem kdo ne bo delezen bolnisnicnega zdravljenja