Borut Pahor je predsednik Republike Slovenije. Ampak Borut Pahor ni moj predsednik. Lahko je ljudem všečen in lahko je “kralj instagrama”, ampak to še ne opravičuje njegove vloge, ki si jo je zadal – da ne bo moralna avtoriteta in da bo zgolj fikus. Jaz si ne želim fikus predsednika, ki se ne zna opredeliti do izjav in do dogodkov, predvsem pa, ki vse bolj kaže svojo pravo nrav.

Borut Pahor je v slovenski politiki že dolgo časa. Predolgo. Glede na to, da se zadnje čase, ko se v Sloveniji dogaja razkroj države, niti več ne oglaša, me zanima kaj je vzrok za to. Je to ta njegova predsedniška drža? Se je za to odločil, ker nekdo ve preveč stvari o njemu? Se boji, da se bo komu zameril? Ali pa gre preprosto za to, da je to Borut Pahor – oseba, ki se odloči, da kot predsednik ne bo moralna avtoriteta. Ja, to je Borut Pahor.

Hrvaški predsednik Zoran Milanović zelo glasno pove svoje mnenje. Postavi se na edino možno stran zgodovine.

Borut Pahor pa molči in glavo tišči v pesku. Očitno upa, da ga nihče ne bo opazil pri njegovih nedejanjih. Očitno upa, da mu bo uspelo biti všečen vsem. Mogoče pa se samo ne zaveda situacije, ki je v tej deželi prisotna zadnje mesece. Če je slednje, potem ima predsednik precej velike težave.

Že to, da je v vsem času koronavirusa zgolj parkrat nagovoril državljane je dovolj zgovorno. Očitno se je odločil, da bo predsednik zgolj na instagramu in ga bodo številni všečki razveseljevali in mu dajali lažno upanje o njegovi veličini.

Resnično si želim, da bi imeli na takšnem položaju Človeka, ki bi mu bilo pomembno še kaj drugega kot zgolj nabiranje všečkov na instagramu v teh časih … Žalosten je ta predsednik …

borut pahor
borut pahor