Kaj se zgodi, če Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber, Jeff Bezos na tviterju objavijo, da bodo za vsak njim poslan Bitcoin poslali nazaj dva? To se je dogajalo pred pol ure na tviterju – ko so hekerji prišli do računov Billa Gatesa, Elona Muska, Uberja in še par večjih imen in v njihovem imenu objavili tvite, ki so tistim na drugi strani obljubljali bogato nagrado?

Šlo je za prefinjen hekerski napad, kjer so hekerji uporabili pohlep lastnikov bitcoinov in so s pomočjo “prevzema” tviter računov dobili na svoje denarnice večje količine bitcoinov.

Ena izmed strani, ki je bila del prevare je na naslovu https://cryptoforhealth.com in tudi preko nje so prejeli hekerji več kot 5 bitcoinov.

Kako preprost je postal svet v teh časih. Obljubiš nekaj in ljudje verjamejo na besedo – še posebej, če so to znana imena, ki imajo svojo avtoriteto. Vsaka podobnost z influensarji je zgolj in samo plod vaše domišljije.

Tviter je sicer izbrisal te “heknjene” tvite, ampak bitcoini so že prišli na račune hekerjev

Si lahko predstavljamo, da je namesto tega, ki je želel bitcoine, bil za tem napadom kakšen malce bolj “podel”. In bi recimo heknil tviter račun Donalda Trumpa in napovedal vojno kakšnemu drugemu tviter predsedniku? Očitno živimo v precej nevarnih časih …

Mojih pet centov – there ain’t no such thing as a free lunch. In če verjamete, da vam bo nekdo kar tako podaril nekaj, potem ste pravi za takšne hekerje, ki so zgoraj izkoristili pohlep ljudi. Ne, nihče vam ne bo podaril dva bitcoina, če mu boste vi podarili enega.