Ko sem že prepričan, da me nič več nič ne more presenetiti, se zgodi to, da bo koalicija preiskovala sama sebe glede nabave zaščitne opreme. To je Slovenija leta 2020 in državljani smo zgolj kolateralna škoda tej koaliciji.

Da ne bo kdo verjel, da bomo na podlagi te preiskovalne komisije, ki jo bo ustanovila koalicija dobili kakšne rezultate. Niti pod razno. Bo pa veliko poudarka na tem kako so bila skladišča prazna in kako je za vse kriv Ivan Gale. Upam staviti, da bo ves poudarek preiskovalne komisije točno na tem in ne na ljudeh, ki so dejansko krivi za vse to kar se je dogajalo.

Zdravko Počivalšek, Matej Tonin, Jelka Godec, Janez Janša … in vsi ostali bodo verjetno zgolj predstavljeni kot rešitelji Slovenije, ki so v težkih časih, ko so ljudje umirali, reševali po svojih najboljših močeh Slovenijo in njene državljane. 

Glede na to, da je šlo za zaščitno opremo zelo veliko denarja in da večina opreme sploh ni primerna (kar je včeraj ugotovili višje sodišče), poleg tega pa so nabavljali opremo na “svoj način” je ta preiskovalna komisija zgolj farsa.

Še bolj zanimivo pri vsem tem je, da nekateri poslanci že toliko časa ponavljajo laži, da jim bo na koncu še kdo dejansko verjel, da minister Zdravko Počivalšek, ki je bil v prejšnji vladi zadolžen za to, da so skladišča polna zaščitne opreme in tega ni naredil, da to ni isti Zdravko Počivalšek, ki je pod Janezom Janšo reševal državo, ker so ljudje umirali – pri tem pa polnil žepe nekaterim dobaviteljem, ki so blizu njemu ali pa trenutni koaliciji.

Če kaj, potem je treba koaliciji priznati, da se zna iti igro, ki jo igra že zadnje štiri mesece. Ampak enkar se igranje konča in maske padejo. Tudi njim se bo to enkrat zgodilo.

Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator