Slovenski glasbeniki so stopili v bran Magnificu, “ki naj bi žalil slovensko narodno-zabavno glasbo”. V navednicah zato, ker ja bila izjava Magnifica vzeta iz konteksta in so to gonjo proti njemu sprožili desnosučneži. Še več, kdorkoli pozna Magnifica ve, da je poznavalec te zvrsti glasbe in da o drugih glasbenikih ne izreče slabe besede. Ker so Modrijani podprli Magnifica so jih rumeni jopiči označili, da oni niso narodna glasba, da “njihov frontman uživa kokain”, prav tako pa so Sašu Avseniki očitali, da se kopa v slavi svojih prednikov.

Rumeni jopiči so produkt kleti na Trstenjakovi in vse skupaj mi je postalo že zelo zelo žalostno. Vsak, ki se ne strinja z njimi, ali pa ima svoj pogled na vse skupaj, bo deležen diskreditacije in poniževanja na spletu. Na srečo so dosegi njihovih trolov minorni in to se vedno znova vidi ob petkih, ko pride 11 harmonikarjev podpirati “slovensko glasbo”, ali pa 34 rumenih jopičev pride podpirati vlado.

To je realnost, ki pa jo z ustvarjanjem neskončnega števila tviter profilov in “skakanjem” v vsakega, ki misli drugače od njih, poskušajo naslikati drugače.

Verjetno se še kdo spomni piva Komunajzer v Lidlu? Ko so desničarji pozivali k bojkotu trgovske verige? No, zgodilo se je obratno – pivo je bilo razprodano in številke so bile presenetljive. Ali obračunavanja z Marinom Medakom in njegovo optiko DellaSpina. Tudi nanj so se spravili, ker je udeleženec na protestih. Ampak njemu se je zaradi tega močno povečal promet.

Pa nazaj k Modrijanom. Nisem njihov oboževalec. V bistvu poznam mogoče dva njihova komada in to ni moja zvrst glasbe. Ker so padli v nemilost SdSovih rumenih jopičev, bom definitivno šel naslednjič na njihov koncert – če bom seveda uspel priti do kart, kajti njihovi nastopi so vnaprej razprodani.

Tudi to, da poskušajo frontmana diskreditirati z vpletanjem drog je povsem izpod kritike. In če bodo šli s takšnim tempom naprej, zavedni domoljupni desničarji kmalu ne bodo smeli več poslušati slovenske glasbe, kajti zmanjkalo bo glasbe proti kateri rumeni domoljupci še niso usmerili svojega prsta in jih obtožili nečesa.

Še bolj smešno je, da se je pred kratkim Žan Mahnič slikal z Blažom Švabom na molitvenem zajtrku. Ali lahko na podlagi spodnjega tvita v katerem rumeni jopiči očitajo uporabo drog delamo kakšne posebne zaključke?

Čeprav se rumeni jopiči in troli s Trstenjakove trudijo, pa jim nič ne uspeva. Očitno vse skupaj merijo preko števila všečkov, ki jih dobijo od “novo kreiranih tviter računov”, ki se jim sicer ne sanja kaj je to tviter, ampak so pa pripravljeni braniti domoljupje v vsej svojo veličini – tako, da se smešijo in da jih ostali del tvitosfere zgolj še pomiluje.

Blažu Švabu in Sašu Avseniku pa želim, da jima takšni očitki rumenih jopičev ne povzročajo skrbi – ker bo na njihovih koncert sedaj še več ljudi, kot pa jih je bilo pred tem (in že pred tem so bili vedno razprodani).

Ko “mastermajnd” s Trstenjakove ne ve točno kaj počne in se strelja v kolena …

Rumeni jopici Magnifico Modrijani
Rumeni jopici Magnifico Modrijani