Začasna prepoved uporabe otroških igral in fitness naprav na območju Evroparka v Zagorju ob Savi

Ponavadi se distanciram od pisanja o dogajanju v domačih krajih. Ne, ker me ne bi nič motilo, ampak ker se poskušam distancirati od lokalnih težav in razprtij. Ampak tokrat se ne morem – občina Zagorje ob Savi je namreč v teh dneh objavila začasno prepoved uporabe otroških igral, fitness naprav in street workout naprav na območju Evroparka.

Zaradi ponovno povečane stopnje tveganja prenosa koronavirusa, so se odločili za ta ukrep. Vsaj tako so zapisali na spletni strani.

Niso zaprli cerkve. Niso zaprli lokalov. Ker tam se očitno Covid-19 ne prenaša. Se pa prenaša na otroških igriščih in na fitness napravah.

In posledično so začasno prepovedali uporabo otroških igral in fitness naprav na območju Evroparka. Obenem še vedno velja tudi priporočilo, da se otroška igrala na vseh ostalih lokacijah naj ne uporabljajo.

Si predstavljam, da ja tale Covid-19 izredno inteligenten, da si izbira otroška igrišča in fitness naprave za prenašanje. Še posebej je zanimiv, ker se je edino občina Zagorje ob Savi v tem času odločila za takšen ukrep. Očitno je boljše, če so otroci doma med štirimi stenami, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja