Ko strah pred koronavirusom preraste v psihozo in ljudje brezglavo nakupujejo v trgovinah Ko strah pred koronavirusom preraste v psihozo in ljudje brezglavo nakupujejo v trgovinah

Trgovine že to nedeljo znova odprte, ker je vlada odpravila prepoved

Včeraj je vlada odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in dela prostih dne. Da, prav ste prebrali. Vlada, ki je trgovcem v vmesnem času prepovedala obratovanje trgovin ob nedeljah, se je sedaj odločila, da bo to spremenila. In je spremenila. Že v nedeljo boste lahko šli v trgovine in nakupovali do onemoglosti.

Zanimivo je, da so se za to potezo odločili sedaj, ko so pred dvema tednoma v Državnem zboru obravnavali predlog novele zakona o trgovini, ki predvideva zaprtje trgovin ob nedeljah. Ker je bil sprejet amandma, so tretje branje zakona prestavili na jesen.

Glede na to, da smo se v vsem tem vmesnem času že navadili, da so trgovine zaprte ob nedeljah, se mi zda ta odprava ukrepa povsem nesmiselna in ima zopet samo en namen – da zmede ljudi, predvsem pa, da vlada pokaže, da je alfa in omega in da oni odločajo o vsem.

Jaz sem se navadil, da ne hodim v trgovine ob nedeljah. In tega se bom še naprej držal. Če mi nekaj prepovejo, potem pa se odločijo, da prepoved ukinejo, ker imajo svoje interese (verjetno stoji za tem GZS, ki bo sedaj dala vladi mir o neuspešnosti reševanja gospodarstva), potem se mi zdi to precej nespametna poteza. Ampak vlada že ve, kajne? Kdo sem jaz, da bi dvomil o njenih ukrepih?!

Ko strah pred koronavirusom preraste v psihozo in ljudje brezglavo nakupujejo v trgovinah