protesti protesti

Zakaj ima Nova24 rada Tjašo Prošek / mojih pet centov na poskus uzurpacije protestov

Do sedaj sem se distanciral od “vojne”, ki jo je na facebooku zanetila Tjaša Prošek s svojimi izpadi proti Jaši Jenullu. Samooklicana organizatorka se je pač odločila, da ji pripada ta naziv in sedaj se z vsemi silami trudi, da bi diskreditirala tiste zaradi katerih ljudje pridejo na ulice in ki imajo dejansko pred seboj nek cilj. Glede na to, da me je v zadnji fb objavi omenjala, je mogoče čas za drugi pogled na vse skupaj. In ob tem zelo preprosto vprašanje – zakaj ima Nova24 in Demokracija tako rada Tjašo Prošek? Zakaj jo imajo radi anti5G in antivakserji?

Ko smo dobili novo vlado in smo šli v karanteno je bila prva pobuda “Prižgimo svečko pred parlamentom za vlado”. Potem so sledile stopinje, ki smo jih lepili na Trg republike. To je bilo še krepko pred protesti.

V tistem času je Jaša Jenull začel s tekom in igranjem golfa na TRju. Takrat so se pojavile prve iskrice upora in takrat se je spontano začela dogajati vstaja v Sloveniji. Potem so bili balkoni, ampak tisto je bilo zgolj kratek čas in potem smo iz balkonov šli na kolesa. Če se ne motim, je sedaj že 13 teden, ko gremo ob petkih na ulice Ljubljane …

Prvi protest na kolesih je bil normalen. Kasneje so poskušali proteste ugrabiti posamezniki in skupine, ki se borijo proti obveznemu cepljenju, proti 5G omrežju, proti Billu Gatesu … Vsak si je želel po svoje uzurpirati proteste in od tega potegniti svojo korist.

Sam sem bil do sedaj na vseh protestih. In od blizu opazoval to dogajanje in razkroj, ki se je dogajal. Nekateri so poskrbeli za ozvočenje in pamflete, ki niso sodili tja. Drugi so poskušali preplezati ograjo, tretji bi spet kaj drugega. Nimam težav, če je vsem skupni cilj, ampak večini je šlo zgolj za lastne interese in s tem imam težavo. Sam menim, da na takšne proteste ne sodijo “teorije zarote o Billu Gatesu”, saj vsakogar, ki ima vsaj nekaj “soli v glavi” takšne stvari odvrnejo od protestov.

V nekem trenutku me je presenetilo, ko sem videl na televiziji Tjašo Prošek, ki se je predstavila kot organizatorka protestov. Nič mi ni bilo jasno, ampak ok. Pač se je odločila, da bo ona tista, ki bo vse skupaj peljala. Njena organizacija ni bila ok in to ji je marsikdo povedal.

Sam sem imel stik z njo dvakrat. Enkrat sva govorila po telefonu in enkrat pred MKjem. Po telefonu me je vprašala, če bi bil jaz “govorec” protestnikov. Zahvalil sem se ji in ji povedal, da jaz nimam nič s tem, predvsem pa, da ne pripadam nikomur. Predlagal sem ji drugo ime in zame je bila zgodba končana. To je bilo konec maja.

No, po tistem se je začelo zaostrovati med Jašo Jenullom in Tjašo Prošek. Kdo je kriv, sploh ni pomembno. Je pa dejstvo, da je Jaša tisti, ki je stal za protesti od prvega dne in ki je uspel s svojimi dejanji (nekateri mi niso bili blizu) mobilizirati množice in predvsem je bil človek, ki je bil prvi v koloni. Ni se skrival, kljub grožnjam in kljub vsem diskreditacijam.

Ko je v nekem trenutku Tjaša začela obtoževati Jašo v različnih skupinah sem se distanciral. In ko je proteste pred 14-dnevi s svojim ozvočenjem poskušala uzurpirati in je želela, da rumeni jopiči povedo kaj v mikrofon, pa sem počasi začel ugotavljati, da stvari niso vedno takšne kot zgledajo v resnici. To, da na proteste ne sodijo teoretiki zarot, kajti s tem delajo večjo škodo kot korist je vsakomur jasno. In tudi takrat je bilo na Trgu republike slišati žvižge, ko je nekdo govoril o “mikročipiranju” …

Prejšnji teden je prišlo do preobrata. Protestniki nismo odšli do Trga republika, kjer je imela Tjaša pripravljen svoj protest in par deset protestnikov, ampak smo zavili v Argentinski park in tam imeli “ljudsko skupščino”. Glede na to, da je bila tam sama sem pričakoval, da bo to eskaliralo v obračunavanja z Jašo in ostalimi, ki smo bili v parku in nismo šli do Trga republike.

Seveda se nisem motil. Še daleč od tega. Toliko obtoževanj s strani nekoga, ki se je proglasil za “vodjo protestov” že dolgo nisem videl. In žal mi je, da se to dogaja. Mi je pa ob vsem tem zanimivo, da so Nova24 in Demokracija stopila na stran Tjaše Prošek in da so to izkoristile za napad na Jašo Jenulla, Vuka Ćosića in Janeza Stariho in jim začeli očitati, da kolaborirajo z Levico in SDjem. Zanimivo, ko pa je ravno Tjaša pred par dnevi pisala o tem, da ima dokaze, da se to dogaja.

No, vsekakor mi je tale poskus uzurpacije protestov s strani Tjaše precej žalosten in predvsem mi ni ok, da se to dogaja v tem času. Očitno pa je prav, da karte padejo in da vidi kaj se dogaja in kdo je tisti, ki poskuša legitimne proteste zapeljati v povsem drugo smer.

Sicer pa se vidimo danes na Prešernovem trgu, kjer bo ob 19. uri nova protestna skupščina!

  1. Tjaša zna biti, da je podoben trojanski konj, pardon, kobila, kot to velja za tovarišico Aleksandro Pivec v DESUSu. Plačane provokatorke, na katere se limajo nepotešeni stari prdci, žal.

  2. Ti protesti so samo praktični prikaz, kako lahko je z ljudmi manipulirati in kaj vse lahko narediš, če si dovolj zloben. Ovce so ovce, četudi so črne barve, bi rekla revolucionarka Eva. ;)

Komentarji so zaprti.