had had

Modus operandi desnice / poskus diskreditacije vsakogar, ki ne tuli v njihov rog

Modus operandi desnice je zelo preprost, predvsem pa precej prozoren. Vsakogar, ki ne tuli v njihov rog poskušajo diskreditirati. Začne se na družbenih omrežjih, potem pa nadaljuje na njihovih desnosučnih medijih. Deja vu vsak dan vsaj parkrat – ampak ker so tako prozorni jim nasedejo zgolj in samo še njihovi najbolj hard core feni. Ostali se pač nasmejijo in si mislijo svoje.

Sam imam to srečo, da sem precej pogosto “gost” desnosučnih medijev. Razni Luke Perši, ki se podpisujejo pod “članke” so mi v svojih poskusih zgolj žalostni, da o raznih “Ne maram butlov novinarjih” niti ne izgubljam besed. Ker nimajo ničesar o meni, se mi zdi že precej smešno, da še vedno pišejo o Zaresu, Gregorju Golobiču in Delu … Ampak to je njihova težava, ne moja, kajne?

Nazaj k poskusom diskreditacije. Pred par dnevi je bil v Bloombergu objavljen članek z naslovom Melania Trump’s Homeland Adopts Her Husband’s Political Brand, pod katerim sta podpisana Jan Bratanič in Jasmina Kuzmanovic. Članek prikaže to, kar se dogaja v Sloveniji v zadnjih mesecih.

  • At home, he’s denounced weekly protests against his government as “an organized death threat” and chastised prosecutors for failing to jail demonstrators who are calling for him to step down and accuse his government of corruption.
  • Jansa is now trying to overhaul the public broadcaster. Vera Jourova, vice president of the European Commission for values and transparency, said on Thursday she was watching Slovenia with concern.
  • But Jansa’s main support comes from Nova24TV, which he owns with Orban’s Hungarian allies and members of the SDS.

Novinarja se nista dotaknila tem, kot so Srebrenica, menjav, itd … Pa vendar se je po tem članku zgodil poskus diskreditacije novinarjev, ki sta se podpisala pod članek. Na Nova24 so med drugim zapisali:

  • Jan Bratanič na drugi strani je več let pisal za časopis Dnevnik, pozneje je bil zaposlen na Delu, skupaj z bloggerjem Hadom je bil del projekta “Svet kapitala”.

Ker pri desnici ne gre za nič drugega kot za poskus diskredtiacije in da gre za zelo usklajeno dejanje, je jasno iz spodnjega tvita, ki prikazuje kako usklajeno potekajo napadi desnice

Če bi slučajno kdo podvomil, da lahko mislijo s svojo glavo. Zelo očitno dobijo navodila kaj naj tvitnejo in potem to objavijo in troli retvitajo. In potem opazovalec dobi občutek, da jih je veliko, ki tako mislijo.

To kibernetično vojskovanje je res zanimivo, saj je bilo v zadnjem času dejansko prikazano koliko podpore ima desnica – s pozivi rumenim jopičem, da naj pridejo na Prešernov trg in s pozivi harmonikarjem – prvih je bilo 34, slednjih pa še pol manj. Prav žalosten je pogled na par ljudi, ki so prišli podpirati vlado in so se potem odločili, da se ne bodo več zbirali, ker jih je bilo očitno premalo.

Suma sumarum … Očitno je to, da si na Nova24 v istem dnevu dvakrat kar dobra popotnica. Očitno vsi tisti, ki se znajdejo tam delajo dobro in so trn v peti desnici.

had
had