Aleksandra Pivec Desus Aleksandra Pivec Desus

Luka Perš se sramoti, ko poskuša reševati Aleksandro Pivec / ne loči med javno osebnostjo in osebo v službi javnosti

Luka Perš mi zadnje čase posveča precej časa na Nova24. Ne mine dan, da me ne bi omenjal. Verjetno delam nekaj zelo prav, da se mi to dogaja. Mi je pa precej žalostno gledati, kako se Luka Perš sramoti zadnje dni, ko poskuša rešiti kožo Aleksandre Pivec. Karkoli namreč stori se izkaže, da se mu ne sanja razlika med osebami na javnih funkcijah in osebami v službi javnosti. Luka Perš s svojimi poskusi diskreditacije zgolj dokazuje, da je tole dogajanje okoli Aleksandre Pivec precej resno.

To, da Luka Perš v teh dneh poskuša sanirati škodo, ki jo je povzročil promocijski film Aleksandre Pivec ob obisku Vinakras je povsem jasno vsakomur.

Tega, da ministrica ni bila sposobna pokazati računov in da je trdila, da javnost nima nje nobene pravice spraševati pokaže njen domet in razumevanje sveta v katerem biva. Očitno so ji na desnici zagotovili, da se ji ne bo nič zgodilo, če bo vztrajala z njimi in točno to se sedaj dogaja.

Če bi bila njena vest čista, bi naslednji dan dokazala novinarjem in bi s tem pridobila kup točk, predvsem pa bi dokazala, da ne laže. Ker se je v tem času začelo pospešeno spinanje te zgodbe v katero so udeleženi vsi lobisti, desni politiki in desnosučni mediji, pa je stvar zelo jasna in preprosta. In če bo kdo verjel “dokazom”, potem verjamem, da taista oseba verjame tudi v brezmadežno spočetje.

Desnosučni mediji te dni pospešeno poskušajo reševati Aleksandro Pivec, ampak ob tem dokazujejo, da nimajo razjasnjenih osnovnih pojmov o tem kaj pomeni biti javna oseba in kaj pomeni biti oseba v službi javnosti. Ko Luka Perš pošlje “novinarska” vprašanja Primožu Cirmanu o tem kje je bil leta 2009, potem postane jasno, da poskušajo z metodo “vsi so isti”. Ampak taisti Luka Perš pozabi na to, da je razlika med ministrico in novinarjem. Prva je javna osebnost in drugi je oseba, ki je v službi javnosti. V čigavem interesu je torej kje je bil Cirman leta 2009? Zgolj v interesu Nova24, ki želi sanirati škodo.

No, da je Luka Perš v teh dneh pod pritiskom pokaže tudi primer, ko je zamenjal novinarja Igorja Kršinarja z dr. Matejem Makarovičem na sprejemu leta 2014 pri dr. Clemensu Koju.

Luka Perš namreč išče “ljudi s spiska”: RTV Slovenija, POP TV, Dnevnik, Večer, Dnevnik, Mladina, Slovenske novice, Delo, Svet24, Necenzurirano, Fokuspokus, Insajder, Had in celo Topnews so poročali o domnevnem spornem obisku kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v podjetju Vinakras, po različnih portalih, kjer so objavljene fotografije in potem jim pošilja novinarska vprašanja kot so: Ali ste na sprejemu imeli pogostitev z brezplačno hrano in pijačo?

Ja, to je ta modus operandi desnosučnih “novinarjev”, ki želijo dokazati, da to kar je storila Aleksandra Pivec ni nič narobe, ampak da to počno vsi. Pri tem “novinarji” pozabljajo na to, kar sem omenil zgoraj že dvakrat – eno je javna osebnost (kar je ministrica), drugo pa je oseba, ki je v službi javnosti – me zanima, če Luka Perš kdaj na Pošti Slovenija vpraša zaposleno kje je bila leta 2004, ali pa kdo ji je dal denar za dopust?

  1. Zakaj bi se ta sramotil Perš. Saj ima zasebno podjetje tako kot Židan – Panvito

  2. A, res nas nic ne briga, zakaj ze bi lahko politiki ob takih placah se dopustovali gratis, za nas mele z zelo nizkimi dohodki pa je vse prej ko poceni.Saj je menda jasno, da privilegirajo take, ki jim vec dajejo.

  3. Luka Pers se sramoti zadnje dni, ko poskusa resiti kozo …

Komentarji so zaprti.