Aleksandra Pivec Desus Aleksandra Pivec Desus

Aleksandra Pivec / zasebnih računov ne bom kazala medijem in njena prozorna izjava na facebooku

Aleksandra Pivec je ministrica, ki ne razume povsem svoje funkcije. To, da meša privatne in službene stvari, da ji podjetja in občine plačujejo njene izlete in obiske in da v promocijskih filmih za podjetja izpostavlja svoja sinova je zanjo povsem normalno. Takšno početje podpira tudi Janez Janša in pričakuje podobno od ostalih ministrov. Aleksandra Pivec se je včeraj oglasila s facebook objavo s katero želi pokazati, da gre njej za družino, otroka in da ni ona ničesar kriva. Kako prozorno in kako puhlo.

Kaj je torej zapisala Aleksandra Pivec na facebooku – res je smešno, ko za “uradno” komunikacijo ministri te vlade uporabljajo družbena omrežja, kajti tam lahko dobijo nekaj simpatij in všečkov. In tej vladi gre zgolj za to – za všečke. Borut Pahor kot predsednik se udejstvuje na instagramu, Janez Janša na tviterju, ostali pa poskušajo vsak po svojih močeh izkoristiti moč družbenih omrežij in vse bolj ugotavljam, da se je uradna komunikacija preselila na omrežja, kjer smo ljudje zaradi zabave.

Sam sem bil prepričan, da je funkcija ministra vse prej kot zabava, ampak ob zadnjih dejanjih Aleksandre Pivec sem vse bolj skeptičen do tega.

 • Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene.
 • Kot mama imam slabo vest zaradi občutka, da zanemarjam odnose z mojimi. In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s sabo na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima,
 • Da, tisti vikend sem mešala službene in zasebne zadeve.
 • Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z mano spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod.
 • Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije
 • Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima pravico do tedna dopusta.
 • Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo.
 • Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj.

Koliko neumnosti lahko ministrica zapiše v eno facebook objavo? Veliko, kajne? Če se samo ozremo par mesecev nazaj, preden je stopila v vlado Janeza Janša in se spomnimo desnosučnih medijev, ki so secirali njeno “SRIPT” afero in se vsak dan ukvarjali z njo. Ko je storila korak v desno stran, so se vsi ti napadi končali. Sedaj ji taisti mediji in taisti ljudje stojijo ob strani in jo varujejo. Tudi njene bolečine v hrbtu so čez noč skrivnosto izginile. Saj se še spomnimo tega, kajne?

Ampak nazaj k facebook objavi. Prozorna in prevečkrat videna. Zato tudi primerna za na facebook, kjer se kot “mati” zasmili marsikomu, ker opravlja tako težaško delo in nima časa za otroke in moža. Mogoče bi jo mediji lahko vprašali o katerem moškem je v tem primeru govora? To, da se je odločila, da bo ministrica je bila njena odločitev. To, da sedaj nima dovolj časa za otroke je pač zgolj beden poskus spinanja, kajti ob nastopu funkcije ji je postalo jasno, da njena služba ne traja 8 ur dnevno, ampak je to nekaj drugega. Mogoče pa ji nihče tega omenil in sedaj po vsem tem času, ko je ministrica šele odkriva to.

Seveda bomo vsi verjeli ministrici, ko jo dobijo s prsti v medu, “da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj“.

Sicer ne vem zakaj z velikimi začetnicami – mogoče zato, ker je Nikar, Nikoli in Ničesar (kot imena) res ne bo ničesar sprejela. Bo pa očitno od vseh ostalih, ki jo povabijo in ona to izkoristi …

Aha. Še tole me je resnično zmotilo – zasebnih računov pa ne bom kazala medijem. Ah, Aleksandra. Na televiziji si izjavila obratno. Sedaj si se postavila v precej čuden položaj, ko imam vse bolj občutek, da niti ne veš več kaj govoriš in da ko so te dobili, da ti ni nihče svetoval kako odreagirati. Sama si se postavila v takšen položaj in sama si izjavila, da boš pokazala račune. Torej lažeš, Aleksandra? Saj to ne bi bilo nič novega, kajne? Ampak vseeno je to precej preveč prozorno …

 1. Baba blesava naj že enkrat zamenja ta predpotopni imič al pa kar celo lažnivo glavo.

 2. Se je izpovedala na fb in se mi je zasmilila v dno duše. Zanjo je družina in krščanske vrednote vse na svetu. Ha, ha, ha.

 3. A je njena krščanska vrednota tudi ta, da otroke zlorablja za reklamiranje alkohola (Vinakras press)

Komentarji so zaprti.