Otroci politikov in mediji primer Aleksandre Pivec in njenih dveh sinov Otroci politikov in mediji primer Aleksandre Pivec in njenih dveh sinov

Otroci politikov in mediji / primer Aleksandre Pivec in njenih dveh sinov

Verjetno nisem edini, ki začudeno pogleda, ko se ime otroka kakšnega politika znajde v medijih. Prvič zato, ker nisem niti vedel, da ima politik otroka in drugič, ker ga medij izpostavlja. V zadnjem času je zanimiv primer Aleksandre Pivec, kjer se dogaja ravno to. In nekatere to moti …

Moje mnenje glede tega je preprosto. Če se mediji lotijo politika, potem naj pustijo otroke pri miru. Spominjam se, ko so pred desetletji nekateri mediji na dolgo in široko obračunavali z otroki politikov – z odraslimi osebami, ki nimajo več ničesar skupnega s starši, razen to, da so njihovi otroci. Potem me kozmična sila vrže v leto 2020.

Že pred časom sem zagledal fotografije in članek o “srečni družini” Pivec v enem izmed medijev in začudeno opazoval, da so v njem fotografije otrok ministrice. V bistvu nisem niti vedel, da ima otroke in da je poročena. Ampak to je lahko krivda moje nevednosti ali pa zgolj nepomembnosti osebe. Aleksandra Pivec je svoja otroka izpostavila, da bi pridobila simpatije – mati in te fore, ki vedno delujejo. No, njeni svetovalci za podobo so se malce ušteli.

Ko je pred 14 dnevi začel Dnevnik odkrivati dogajanje v povezavi z obiskom Aleksandre Pivec in Vinakras in ko sem ugledal njena dva sinova v promocijskem videu Vinakras – oba v “sponzorskih majicah”, sem se zgolj nasmehnil. Kdorkoli ji je to svetoval, se je močno uštel (da ne bom pisal ustrelil v koleno).

Še več – ona sama je kriva, da se je to zgodilo in da je dovolila, da se javnost ukvarja z njenima sinovoma.

In potem se je zgodila Izola in imeni njenih sinov sta se znašla na računu. Kasneje sta bili imeni odstranjeni, vendar javnost je dobila vpogled v to, da je svoja sinova poimenovala Naj Pivec in Svit Pivec. Komentar na imeni bom zadržal zase.

Seveda so se takoj našli “dušebrižniki”, ki jih je začelo motiti vpletanje otrok v celotno zgodbo Aleksandre Pivec. Sedaj bom izvedel Žigo Turka – se strinjam, ampak … Ona sama ju je izkoristila za lastno promocijo. Ona sama ju je dala na voljo javnosti. Ona sama je bila prepričana, da bo na te strune dobila podporo volivcev.

In ne, mediji niso storili pogroma nad sinovoma, se pa ukvarjajo z Aleksandro Pivec. S tem, da na službene obiske vodi svoja sinova, predvsem pa, da meša službeno in privatno življenje. Človek, ko stopi v čevlje ministra se verjetno zaveda kaj to pomeni za družino in odnose. Verjetno se zaveda, da bodo njegova dejanja postala del “javnega” in da ne bo vedno vse samo lepo.

Zakaj tale zapis? Ker se v zadnjih dneh pojavljajo poskusi spinanja, da so mediji grdi, ker omenjajo otroka Aleksandre Pivec. Wrong. Sama ju je izpostavila. Sama je želela nabirati politične točke na njun račun in svoje “srečne družine”. In mediji se ne ukvarjajo z njenima sinovoma, kot bi marsikateri “spin doktor” želel zapeljati zgodbo in uvesti “straw-mana”, ampak se ukvarjajo z njo in njenimi dejanji!

Otroci politikov in mediji primer Aleksandre Pivec in njenih dveh sinov
Otroci politikov in mediji primer Aleksandre Pivec in njenih dveh sinov
  1. Baba s prazno bučno pa še ministrica.še vodja največje sekte se ji bo odrekel ker ji ne more oprati možganov,ker jih ni.

Komentarji so zaprti.