Borut Jakopin je na ministrstvu za notranje zadeve zaposlen kot pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov. Je tudi tviteraš in na tviterju je objavil povsem neprimeren tvit z besedilom: Slovenski CSDji so leglo feministk, nedofukanih zafrustriranih žensk in poženščenih beta fantkov. Njegov tvit je retvital tudi Vinko Gorenak, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in ga kasneje tudi “od retvital”.

To, da je v zadnjih časih postal tviter greznica je vsem jasno. Tudi to, da je postal poligon za obračunavanje in nizkotne žalitve vsakogar, ki misli drugače je jasno. Žalostno je, da so to prakso začeli politiki in da so jim tviteraši sledili pri tem početju.

Žalitve so postale nova normalnost, predvsem so postale del našega vsakdana. Ko enkrat dovolimo, da to postane naša realnost je nemogoč korak nazaj.

Upam, da imajo ministrstva za takšne primere pripravljene sankcije. Če jih nimajo, potem je čas, da se pripravi dokument, ki bo obravnaval takšne primere in kjer bo jasno zapisano kaj je dovoljeno in kaj ni. Ker sicer si vsak po svoje interpretira stvari in verjame, da gre za svobodo govoro, čeprav nima veze svoboda govora z vsem tem.

Upam, da ga kdo od zaposlenih v CSDjih toži zaradi razžalitve. In temu potem sledijo vsi zaposleni v CSDjih!

Borut Jakopin Vinko Gorenak
Borut Jakopin Vinko Gorenak