Žiga Turk je bil nekoč minister. Človek, ki je bil na drugi strani političnega pola, vendar sem ga spoštoval, ker je bil razumski. Zadnje čase pa sem vedno znova presenečen nad njegovim udejstvovanjem na tviterju, predvsem pa agendo, ki jo “fura” zadnje čase. Njegovi tviti so takšni, da se lahko nad njimi zgrožam. In njegov včerajšnji tvit sodi v točno to kategorijo.

Razumem, da poskušajo določeni ljudje na tviterju “furati” svojo agendo in da se trudijo, da bi preobrnili zgodovino. Na srečo jim ljudje ne verjamejo, čeprav se vsak dan trudijo in trudijo. Dejstva in argumenti pač niso na njihovi strani, ko poskušajo s prozornimi provokacijami preusmeriti pozornost, predvsem pa, ko želijo “mešati meglo”, da bi razdvojili ljudi.

In kaj je tvitnil Žiga Turk? Obletnica Hirošime je bolj poudarjena od obletnice Pearl Harbourja. Zanimivo.

Mogoče Žiga Turk ne pozna zgodovine, pa zgolj par dejstev:

  • število mrtvih civilistov v Pearl Harborju: 68 (vir)
  • število mrtvih civilistov v Hirošimi: 135,000 (vir)

Mogoče je zato obletnica Hirošime bolj “poudarjena” ob obletnice Pearl Harborja! Mogoče pa je vzrok drugje:

  • v Hirošimi je bilo uporabljeno atomsko orožje, ki je pomenilo začetek konca 2.  svetovne vojno in je zaznamovalo celotno naslednje obdobje
  • mogoče za to, ker se dogodka nista zgodila na isti dan

Pa saj niso pomembni argumenti, za Žigo je dovolj, da provocira. In to počne na zelo pritlehen način, ki ga sam preziram. Potvarjanje dejstev je pač nekaj, česar se poslužujejo desnosučni tviteraši in v tem neizmerno uživajo. Mogoče pa Žiga zgolj potrebuje pozornost, ki jo dobi s takšnimi “nebulozami”.

Ne bodi kot Žiga!

Ziga Turk Hiroshima Pearl Harbor
Ziga Turk Hiroshima Pearl Harbor