Janez kuverta Janez kuverta

Minister Aleš Hojs, ki je odstopil, zahteva revizijo nekaterih končanih kriminalističnih preiskav

Aleš Hojs, notranji minister, ki je odstopil je vršilcu dožnosti generalnega direktorja policije Andreju Juriču odredil revizijo končanih kriminalističnih preiskav na NPU-ju. Minister, ki je odstopil, ker ni mogel preprečiti preiskav NPU-ja pri ministri Poćivalšku, bi sedaj rad revizijo tistih primerov, ki niso po godu stranki SdS. Če se še kdo sprašuje čemu so namenjeni petkovi protesti, je med drugim tudi tole odgovor.

Minister, ki je sicer odstopil, zahteva revizijo v primerih Banka Slovenije, otroške kirurgije in žilnih opornic – o tem je poročala RTV Slovenija. Za revizijo naj bi poskrbeli ustrezno strokovno usposobljeni policisti, ki niso “okuženi”. Verjetno to pomeni, da bi pripeljal kader SdSa in bi oni opravilo to nalogo.

Glede na to, da gre za unikum v našem prostoru je verjetno jasno, da to ni zraslo na njegovem zeljniku. Je pa verjetno to tudi posledica tega, da je želel Aleš Hojs odstopiti in ker ga je Janez Janša “odrešil” tega, mu sedaj ne preostane nič drugega kot da izpolnjuje želje in ukaze.

Očitno Aleš Hojs ne razume svoje vloge ministra za notranje zadeve in si vse skupaj predstavlja precej po svoje. S tem je Aleš Hojs še enkrat dokazal, da ni dorasel funkciji, predvsem pa, da se ne zaveda pristojnosti, ki jih ima kot notranji minister – to, da zahteva revizijo končanih kriminalističnih preiskav namreč ni v njegovi pristojnosti!

Zanimivo, kajne? Da si nekateri precej avtoritarno predstavljajo demokracijo. In ker Hojs nima kaj izgubiti, lahko takole “preusmerja” pozornost na zadeve, ki so bile že zdavnaj zaključene.

Janez kuverta

Komentarji so zaprti.