JAZMP prepovedal uporabo ventilatorje bellavista 1000 JAZMP prepovedal uporabo ventilatorje bellavista 1000

JAZMP prepovedala uporabo 46 ventilatorjev bellavista 1000 / za njih smo plačali 1,7 milijona evrov

Se spomnite prvega vala Covid-19, ko so ljudje umirali in je Zdravko Počivalšek nabavljal ventilatorje od vsakogar in ne glede na ceno? Sedaj počasi prihajajo “računi”. Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke je po poročanju RTV Slovenija prepovedala uporabo 46 ventilatorjev bellavista 1000, ki jih je med drugimi uvozilo podjetje Gorenje in za njih smo davkoplačevalci plačali 1,7 milijona evrov.

Prepoved uporabe je JAZMP odredil, ker obstaja sum, da bi uporaba ventilatorjev bellavista 1000 lahko pomenila tveganje za javno zdravje. Ti ventilatorji so bili izdelani in prodani za kitajski trg in imajo tudi dovoljenje za uporabo na kitajskem trgu.

V Slovenijo so bili prodani brez vednosti proizvajalca in obstaja sum, da niso bili pravilno transportirani, nameščeni ali vzdrževani.

Ventilatorje bellavista 1000 imajo bolnice v Slovenj Gradcu, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici in Izoli, vendar jih niso še nikjer uporabljali. Toliko o tistem znamenitem stavku Zdravka Počivalška: “ljudje so umirali”.

JAZMP prepovedal uporabo ventilatorje bellavista 1000
JAZMP prepovedal uporabo ventilatorje bellavista 1000

Komentarji so zaprti.