Skok v morje Petrcane Hotel Falkensteiner3 Skok v morje Petrcane Hotel Falkensteiner3

Kam so izginili številni Slovenci, ki so bili na Hrvaškem / imamo Hrvaški trikotnik?

Se spomnite poročanj medijev, preden se je vlada odločila, da nas zapre znotraj meja občin? Mediji so poročali o navalu ljudi na destinacije na obali, kamere in darsovi števci prometa pa so nam nudili drugačne podatke. Kljub temu, da ni bilo navala in je bila obala prazna, pa se je vlada odločila za takratne ukrepe. Sedaj, ko je pred nami 2. ali 3. val Covid in se je vlada odločila za obvezno karanteno ob prihodu iz rdeče Hrvaške in začela strašiti s številkami ljudi, ki so na Hrvaškem. Kam so izginili številni Slovenci, ki so bili na Hrvaškem?

Mediji so včeraj pričakovali obsedeno stanje na mejnih prehodih. Aleš Hojs je omenjal številke, ki so bile hudo močno napihnjene in z realnostjo niso imele nobene veze. Pa vendar se ni zgodilo nič od tega. Seveda obstaja možnost, da imamo Hrvaški trikotnik in je par 10.000 Slovencev izginilo na Hrvaškem.

Obstaja tudi možnost, da je vlada zopet zavajala s številkami Slovencev na Hrvaškem (ko so omenjali število 160.000, je bilo po podatkih HTZja na Hrvaškem okoli 70.000 Slovencev). Nič novega, kajne? Ampak so pa uvedli 14-dnevno karanteno ob prihod iz Hrvaške. In to je bil njihov namen in posledično vse grožnje Jelka Kacina in njegovo žuganje je doseglo svoj namen.

Ampak sedaj k osnovnemu vprašanju. Kje se je izgubilo toliko Slovencev? Nekateri so šli domov že takoj, ko je vlada uvedla 14-dnevno karanteno. Drugi so ostali na Hrvaškem in se požvižgajo na to, kar je predpisala vlada, kajti lahko si privoščijo karanteno ob prihodu domov. Predvsem pa je težava v tem, da naša vlada ni imela pravih številk in je vse skupaj lahko interpretirala po svoje.

Toliko za občutek, ko vlada omenja številke ali karkoli drugega. Očitno niti ne ve koliko Slovencev je prestopilo mejo in odšlo na Hrvaško ali preko Hrvaške … In koliko se jih je vrnilo. Ja, statistični podatki so tisti, ki vedno pridejo prav ko je potrebno z njimi manipulirati.

Pogled na prazne mejne prehode včeraj zvečer je bil “priceless”, še posebej po tem, ko je Hojs opozarjal, da kdor bo prišel minuto čez polnoč na mejo, da bo moral iti v 14-dnevno karanteno.

Skok v morje Petrcane Hotel Falkensteiner3

  1. Tudi jaz sem bil na Hrvaškem na dopustu – zadnje dni sem si želel še na ribolov, a nič od tega!

    Jelko je začel pripovedovati, koliko nas je na Hrvaškem, a na obalah nikjer slovencev. Sem se spraševal kje se vsi ti “naši” ljudje skrivajo!?

    In sedaj vidim, da “nič ni res” … Škoda, da sem tako hitro spakiral ribiške palice in se podal “v beg”. Lahko bi brez težav še kak dan užival!

Komentarji so zaprti.