Aleksandra Pivec Desus Aleksandra Pivec Desus

Aleksandra Pivec ne bo odstopila in se bo še naprej sramotila / 33 članov Desusa glasovalo za njeno nezaupnico, 19 proti

Kljub temu, da ne uživa zaupanja stranke, Aleksandra Pivec ne bo častno odstopila, ampak se bo še naprej krčevito oklepala svoje funkcije in posledično delala škodo stranki in javnosti pokazala iz kakšnega testa je. Takšen zaključek bi lahko naredil po včerajšnji seji sveta Desusa, kjer je po neuradnih podatkih 33 članov Desusa glasovalo za njeno nezaupnico, 19 pa jih je bilo proti in jo očitno še vedno podpirajo.

Aleksandra Pivec je v zadnjem času precej zelo pogosto polnila vrstice medijev. Njene afere (Vinakras, Izola, še pred tem Sript) so bile iztočnica, da je poslancem Desusa prekipelo in so se odločili, da predsednico stranke, ki je to vlogo zasedla v začetku leta, pozovejo k odstopu.

Hipotetično. Če bi bil jaz na njenem mestu in bi užival takšno nezaupanje svojih kolegov v poslanski skupini in če bi mi to jasno predočili, potem bi v tistem trenutku spokal “kufre” in se poslovil od te funkcije.

Ampak jaz nisem Aleksandra Pivec, ki je jasno povedala, da ne bo odstopila. Da je glasovanje za njeno razrešitev nelegitimno in se je za to oborožila tudi s pravnim mnenjem. Ki ji očitno ni povsem jasno, da je zaradi njenih dejanj postal Desus že skoraj zunaj parlamentarna stranka. No, v bistvu je njene edino pomembno to, da jo še naprej podpira Janez Janša.

Zanima me, kaj je zadaj? Nekaj mora biti, da gre nekdo v takšno sranje in da se tega še naprej tako krčevito oklepa. So to ideje njenih “političnih strategov”? Je to na njenem zeljniku zraslo? Vsekakor pa mora biti nekaj zadaj, kajti sicer se verjetno nihče ne bi tako poniževal in tako rinil z glavo skozi zid.

Očitno bomo morali na njeno razrešitev še malce počakati, saj so včerajšnjo sejo prekinili in jo bodo nadaljevali 9. septembra. Do takrat pa lahko pričakujemo še kakšnega okostnjaka, ki bo padel iz omare in pokazal, da je bila menjava Karla Erjavca z Aleksandro Pivec za Desus pogubna. Je pa Aleksandra Pivec vsaj podpredsednica vlade in ima na voljo dva varnostnika in 24/7 nadzor. Kar pa tudi nekaj pomeni.

Odzivi na tviterju so zanimivi:

  1. kupuje čas, odgovor na to v tem trenutku pa pove loh le kak žvižgač

  2. Dvomim, da se njej zdi, da se sramoti… bo raje še naprej uživala vse ugodnosti.

Komentarji so zaprti.