Zofija Mazej Kukovič je bila nekoč ministrica za zdravje in evropska poslanka. Včeraj pa je na tviterju objavila zanimiv tvit: #OstaniZdrav aplikacija sledi virusu (jo že imam na mojem Iphonu) ter nam pomaga zaščititi sebe in druge. Po priporočilih ECDC sta testiranje in sledenje virusu najbolj učinkociti metodi za preprečevanje širjenja virusa. #OstaniZdrav. Glede na to, da aplikacije še ni v App Storeu, se je Zofija Mazej Kukovič zlagala o tem, da ima aplikacijo na svojem telefonu.

Ko sem videl tvit, nisem bil presenečen. Niti nisem bil presenečen, ko je tvitu dodala fotografijo, ki nima nobene veze z #OstaniZdrav aplikacijo. To je modus operandi zadnjih časov, da se ljudje zlažejo in je to postala za njih že nova normalnost.

Na njen tvit je bilo kup odzivov. Seveda je večina razumela, da Zofija Mazej Kukovič laže, kajti aplikacije za iPhone, kljub temu, da so bili v razpisnih pogojih navedeni drugačni datumi, še ni na voljo za iOS uporabnike. Ne, da bi si jo tako želel imeti na svojem telefonu, me je pa dejansko zanimalo, če ima aplkacijo. In nisem bil edini …

Pet ur kasneje se je zopet oglasila Zofija Mazej Kukovič in razložila, da ni šlo za laž, ampak za ozaveščanje. Kot je pri njih v navadi – oni ne lažejo, oni to delajo zaradi samaritanstva in to je za njihv povsem sprejemljivo.

Kako lahko nekdo, ki je zapisal:

  • aplikacija sledi virusu (jo že imam na mojem Iphonu)

Pet ur kasneje zapiše:

  • Bila sem v dobri veri da aplikacija deluje, žal ne.

Če si politik desnega pola (Zofija Mazej Kukovič je sicer že upokojena), potem je očitno vse dovoljeno. Tudi laganje, ker ni šlo za laganje, ampak za osveščanje …

Precej nori časi, kajne?

Zofija Mazej Kukovic se je zlagala da ima aplikacijo OstaniZdrav na iPhone telefonu
Zofija Mazej Kukovic se je zlagala da ima aplikacijo OstaniZdrav na iPhone telefonu