Aleksandra Pivec Vinakras Aleksandra Pivec Vinakras

Svet stranke Desus je po statutu pristojen tudi za razrešitev predsednika stranke

Bitka med Aleksandro Pivec in poslanci stranke Desus se nadaljuje. Pred par dnevi je predsednik sveta stranke Desus Tomaž Gantar sejo kjer so podelili Aleksandri Pivec nezaupnico prekinil in se odločil, da bo statutarno komisijo Desusa preveril, če ima svet stranke med kongresoma pristojnost razrešiti predsednika stranke.

Včeraj smo dobili odgovor. Svet stranke je po njihovem statutu pristojen tudi za razrešitev predsednika stranke, kar posledično pomeni, da bodo na naslednji seji verjetno odločali o odstavitvi Aleksandre Pivec kot predsednice stranke.

Njene afere in modus operandi, ki spominja na influensarstvo so namreč povzročile precejšnjo škodo ugledu stranke, predvsem pa tudi rezultatom na javnomnenjskih anketah in očitno so se v Desusu začeli zavedati, da bo ona kot predsednica stranke zabila zadnji žebelj v krsto stranke, ki je bila vedno prisotna v parlamentu. V manj kot šestih mesecih ji je uspelo potopiti stranko, predvsem pa si bomo Aleksandro Pivec, kot tudi Zdravka Počivalška zapomnili po tem, da nista bila odgovorna za nič in da sta sprejela retoriko predsednika stranke v čigar koalicijo sta stopila.

Zdravko Poćivalšek bo ostal zaznamovan z “ljudje so umirali” in nabavo ventilatorjev po ogromnih cenah, Aleksandra Pivec pa po vehementnem odnosu do medijev – “zasebnih računov ne bom kazala medijem”.

Počasi padajo maske …

Aleksandra Pivec Vinakras
Aleksandra Pivec Vinakras