Danes je Milan Krek predstavil podatke o okužbah s Covid-19 v zadnjem dnevu. 9 primerov je vnesenih: trije iz Hrvaške, dva iz Švice, eden iz Nemčije, eden iz Rusije, eden iz Madžarske, Kosova in Pakistana. Za 14 okužb ne vemo vira, ker ne želijo povedati, kje so se gibali. Je povečano število okuženih posledica romanja na Brezje?

15.8.2020 je na Brezjah potekala slovesnost ob 20. obletnica imenovanja Brezij za Slovensko Marijino narodno svetišče, ki se ga je udeležilo preko 3000 ljudi. Marsikdo je takrat zmajeval z glavo in se čudil, da ni nihče odreagiral na ta dogodek, ki je imel poznanega organizatorja, ki pa se ni držal priporočil NIJZ in jih je kršil.

V teh dneh, ko se dviga število okuženih, pa se mi postavlja precej preprosto vprašanje. Je za povečano število krivo romanje na Brezje? Je možno, da okuženi, ki so jih identificirali v zadnjih dneh ne želi povedati kje so se gibali?

Matej Lahovnik je na tviterju to izogibanje podajanju informacij o gibanju komentiral z besedami: Okuženim, ki nočejo povedat s kom so bili v stiku bi morali ukinit nadomestila, njihova imena pa javno objavit in bo skrivanja ekspresno konec.

Zanimivo, kajne? On bi okužene osebe objavil na “javnem prangerju” in jih kaznoval. In kakšno nadomestilo bi jim on ukinil? Kaj pa, če gre za starejše ljudi, ki so bili na Brezjah? Bi tudi za njih uporabil isti kriterij?

Vatikan