Borut Pahor organizira posvet / kakšne spremembe potrebuje RTV Slovenija, da bo sodoben, kakovosten in politično nepristranski javni servis

V petek, 11. septembra, Borut Pahor organizira posvet, ki ima naslov: Kakšne spremembe potrebuje RTV Slovenija, da bo sodoben, kakovosten in politično nepristranski javni servis. Da, prav ste prebrali. Predsednik se je očitno priključil ofenzivi desnice na nacionalno televizijo in jim bo očitno priskočil na pomoč z organiziranjem posveta. V Sloveniji je zelo lahko biti proti nečemu, precej težje pa je biti za …

Zanimiv je naslov posveta, ki ga organizira Borut Pahor. Zanimiv iz stališča, da je s to temo začela desnica pred par meseci in da jo je počasi začela vsiljevati v javno sfero. Seveda so ji pri tem pomagali njeni “internetni vojščaki”, ki so začeli groziti z odpovedjo TV naročnine in začeli s križanjem ljudi, ki delajo na nacionalni televiziji. Kasneje se je temu pogromu na RTV Slovenija pridružil še prenovljen Zakon o medijih, ki pa še ni bil sprejet.

In v končni fazi se je tudi Borut Pahor pofočkal, da bo odpiral to temo, ki je voda na mlin desnici. Kaj ima desnica v rokah o precedniku, da se ji Borut Pahor tako vestno in vdano udinja? Ali pa je to pač njegova drža odkar se je odločil, da ne bo moralna avtoriteta, ampak bo zgolj orodje v rokah desnice?

Resnično me zanima kdo bodo govorniki, ki bodo prišli na ta posvet. Kot sem omenil že zgoraj – v Sloveniji je lahko biti proti. Precej težje za. Sploh v časih, ko ima desnica cel kup lastnih medijev, ki s svojim hujskaštvom in zavajanjem izvajajo pogrome nad tistimi, ki se izpostavijo in ki so ZA. Tisti proti pa izkoristijo to in še dodatno prilijejo olje na ogenj. In vedno manj bo tistih, ki bodo jasno in glasno zagovarjali ZA, kajti tisti proti ponavadi to počnejo brez argumentov in če se spustiš na njihov nivo … Boš poražen.

Očitno je poslanstvo Boruta Pahorja odpiranje vprašanj, ki ne sodijo v njegovo sfero. Ampak očitno je to ta naša nova normalnost.