Maske so spet obvezne! Da, prav ste prebrali. Vlada je na 30. redni seji sprejela odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru, kar vključuje tudi javni potniški promet zaradi preprečitve ponovnih izbruhov nalezljive bolezni COVID-19, ki določa obvezno uporabo zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ob upoštevanju vseh navodil in higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna, če v prostoru ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje več kot dva metra. Predlog odloka določa tudi obvezno razkuževanje rok.

Na podlagi odloka in posledične zaostritve ukrepa obveznega nošenja zaščitnih mask in razkuževanja rok, bodo pristojni inšpektorji opravljali nadzor nad spoštovanjem, prav tako pa bodo lahko v skladu z določbami Zakona o nalezljivih boleznih kršiteljem odloka izrekali tudi globe.

Seveda je bil ukrep pričakovan, saj je število dnevno okuženih preseglo številko iz marca in očitno za to niso krive Zrće in mladi, o čemer je govoril Jelko Kacin. Očitno se ta vlada ni znala pravilno lotiti problema in sedaj bomo spet državljani tisti, ki bomo potegnili kratko.

In ta vlada v tem času še vedno razmišlja, da bi nabavila za 780.000.000 evrov orožja, medtem pa bodo ljudje umirali, ker niso bili sposobni v vsem tem času poskrbeti za zadostno število postelj v bolnicah …

Kje najdem informacije o koronavirusu in zasciti