Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto

Jelko Kacin spet grozi / Če bo šlo tako naprej, tudi pouk ne bo več dolgo potekal tako kot zdaj

Komunikacija Jelka Kacina, govorca za Covid-19, je vse prej kot primerna. Namesto, da bi pomiril državljane Slovenije, da bi jim predstavil natančne informacije in dal točna navodila on samo grozi. Včeraj je začel groziti tudi s spremembo pouka, če bo šlo vse tako naprej …

To, da je vlada postavila Jelka Kacina za govorca za Covid-19 je ena izmed odločitev, ki je bila napačna. No, napačna je bila za državljane, za vlado in Jelka Kacina pa je bila definitivno “odlična”. To, kar počne Jelko Kacin že od samega začetka Covid-19 v Sloveniji je namreč skregano z logiko komuniciranja, predvsem pa z zdravo logiko. Ampak očitno je njegovo poslanstvo groziti, predvsem pa iskati grešnega kozla v vseh drugih kot pa v tistih, ki bi dejansko karkoli lahko storili, da bi se upočasnilo širjenje Covid-19.

Včeraj je na tiskovni konferenci začel groziti šolarjem in staršem z izjavo: Neverjetno hitro narašča število okužb neznanega izvora. Predvsem v Ljubljani jih je veliko. To, da okuženi prikrivajo izvor okužbe, je najslabša pot v prihodnost. Če bo šlo tako naprej, tudi pouk ne bo več dolgo potekal tako kot zdaj.

Če ta vlada ni bila sposobna zapreti meje s Hrvaško, ki je bila dolgo časa največji problem Jelka Kacina, potem naj se ne prevali krivda na vse. Če ni za sedanje stanje kriv Covid-19, ki so ga prinesli Slovenci iz Hrvaške, potem je Jelko Kacin zavajal ves čas, ko je grozil s Hrvaško – saj se spomnimo Zrć, psihoaktivnih snovi, diskotek in vsega ostalega, kar je znova in znova omenjal.

Sicer že nekaj časa ni uporabil besedne zveze – naslednjih 14 dni bo odločilnih, ampak imam občutek, da bomo spet prišli na ta način komunikacije in potem bo sledilo še več in več groženj. Kot je bilo v 1. valu. In potem je sledil “lockdown” znotraj meja občin.

V teh časih, ko so informacije izredno pomembne, bi morali imeti za govorca osebo, ki bi poznala stroko. Predvsem pa človeka, ki ne grozi. Ampak seveda je boljše, da je narod prestrašen, predvsem pa, da narod že dolgo več ne ve kaj sme in česa ne, saj je tako precej lažje manipulirati z ljudstvom.

Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto

  1. Vseeno je dejstvo, da je veliko stevilo Slovencljev debilno rinilo na Hrvasko, popolnoma neupostevajoc epidemiolosko sliko. Pa ce se na trepalnice postavis, to ne bo spremenilo nicesar.

  2. Kakršni govedorejci smo, nam žal drugega kot represija in kaznovanje data misliti.

    Karantene spoštuje manj kot 50%

    Kmečka pamet je odpovedala : peljal otroka v šolo medtem, ko je čakal na rezultat testa!

    Strokovne sodelavke direkt iz dopusta v vrtce in šole

    Zakaj, Slovenija ni bila dovolj dobra za letošnji dopust?

Komentarji so zaprti.