Borut Pahor in vlada Borut Pahor in vlada

Borut Pahor in vlada se delajo norca iz nas / brez mask, brez distance / so osamosvojitelji imuni na Covid-19

Včeraj je Borut Pahor na tviterju objavil dve fotografiji srečanja na Pristavi nad Stično, ki se ga je udeležil z nekaterimi ostalimi osamosvojitelji in velikim delom vlade Republike Slovenije. V oči pa je vsem padlo nekaj drugega – kako so vsi ti ljudje brez mask in kako se ne držijo distance, ki se je moramo sicer ostali navadni državljani. Očitno so osamosvojitelji imuni na Covid-19.

Verjetno se spomnite Boruta Pahorja, ko je hodil naokoli in iz dvorišč pozdravljal ljudi v DSOjih? Ali pa, ko je šel na “sprehod” ob Kolpi, kjer vrh vojske in minister za obrambo niso nosili zaščitnih mask in niso imeli distance. Za oboje se je takrat opravičil.

Tudi tokrat je storil enako. No, opravičil se seveda ni. Je pa tvitnil: V luči obeleževanj ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije se je predsednik Pahor v Pristavi nad Stično udeležil obeležitve 30. obletnice MSNZ Pristava 1990–2020.

In prav zanimivo je videti, da ne gre zgolj za predstavnike vlade, ki jim ni potrebno nositi zaščitnih mask, kajti v odloku so poskrbeli zase, ampak tudi za ostale, ki pa jih ne “ščiti” ta odlok.

Še bolj zanimivo je, da je Borut Pahor en dan prej prišel iz države na rdečem seznamu in bi tudi sicer bil lahko precej bolj pazljiv pri tem, ampak očitno so ti ljudje imuni na Covid-19, ali pa se zgolj požvižgajo na vse ukrepe, ki jih sami predpišejo.

Ko se bo naslednjič kdo vprašal zakaj so ljudje skeptični do mask? Zakaj se požvižgajo na distanco? Odgovor je preprost – ker jim ta vlada da sama izhodišča za to s svojim skrajo neprimernim vedenjem. Podobno kot je bilo na Brezju, ko se ni nič zgodilo, se tudi tokrat ne bo nič zgodilo. Mogoče bo Borut Pahor objavil kakšno fotografijo na instagramu in malce pojokal in svet bo šel naprej.

Še nekaj odzivov na tviterju:

Borut Pahor in vlada
Borut Pahor in vlada