Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb

V torek potrjenih 79 okužb s Covid-19, kar je najvišje število do sedaj / kaj nam pripravlja vlada?

Danes je vlada objavila podatke o včerajšnjih testiranjih. Število opravljenih testov včeraj je bilo 2560 in pri tem so odkrili 79 pozitivnih na Covid-19. To je do sedaj najvišje število okuženih, ki so jih potrdili v enem dnevu. 26. marca, v 1. valu Covid-19, je bilo število okuženih 70, kar je bilo do sedaj najvišje število okužb v enem dnevu. Seveda se mi ob tem zastavi vprašanje – kaj nam pripravlja vlada?

Če ne testiraš, potem ni okuženih. Če podvojiš število opravljenih testov, potem pa lahko dobiš precej visoko številko, ki omogoča zaostrovanje ukrepov, predvsem pa daje možnost vladi, da nam predpiše nove ukrepe, ki bodo še strožji in še bolj rigorozni.

Verjetno se spomnite avgusta, ko je Jelko Kacin svaril pred Zrćami, diskotekami in psihoaktivnimi drogami. No, očitno nič od tega ni bilo krivo za to stanje, ki se dogaja sedaj. Sedaj je krivdo Jelko prevalil na vse tiste, ki “nočejo” izdati s kom so se družili in kje so “staknili” Covid-19.

Večina teh novih primerov je v šolah in domovih za ostarele. Torej ideja, da se zapre meja s Hrvaško ni prinesla rešitve. Ampak to je nepomembno.

Glede na to, da se povečuje tudi trend hospitaliziranih, je zaključek lahko precej preprost. Vsega je kriv Marjan Šarec, ker ni zaprl v začetku meseca marca meje z Italijo, kajne? Saj to smo poslušali par mesecev in gledali kako so s prstom kazali nanj. Bo tudi za to stanje sedaj kriv Marjan Šarec, ali pa si bo vlada končno nalila čistega vina in ugotovila, da njihovim konfuznim navodilom in informacijam nihče več ne verjame in da se pojavlja vse več skeptikov na temo Covid-19?

Sam sem bil prepričan, da je bil prelet letal posledica tega, da je vlada lastnoročno pregnala Covid-19 iz Slovenije. Ampak očitno sem živel v zmoti, kajti Covid-19 je spet tukaj in spet se bo lahko začelo plenjenje in nakupovanje opreme, kajti “ljudje so umirali” …

Obvezno razkuzevanje vecstanovanjskih stavb

  1. Kakšno zaprtje mej s Hrvaško ? Slovenclji so veselo hodili dol na dopust celo poletje!

Komentarji so zaprti.