Primoz Roglic Tadej Pogacar tour de france Primoz Roglic Tadej Pogacar tour de france

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta novi Bojan Križaj / Tour de France 2020

Zadnje tedne so popoldnevi rezervirani za ogled kolesarske dirke Tour de France 2020 in Primož Roglič in Tadej Pogačar sta novi Bojan Križaj. Zakaj? Tisti, ki smo malce starejši, se spomnimo časov, ko je bil idol vseh Slovencev Bojan Križaj.

Ko smo njegovo smučanje gledali pred televizijskimi sprejemniki in ko smo z njim trepetali pred nastopom. In podobna situacija je v teh dneh, ko Primož Roglič in Tadej Pogačar kažeta svojo moč in svoje znanje na najbolj prestižni kolesarski dirki.

Moj prvotni namen je bil, da pišem o Primožu Rogliču kot o novem Bojanu Križaju, pa vendar ne morem mimo mladega Tadeja Pogačarja in njegovih vrhunskih predstav na letošnjem “touru”. Danes, ko sem začel pisati tale tekst, sta ravno prišla skupaj na cilj 15. etape in dokazala, da nima ravno pravih tekmecev na letošnjem touru.

Tudi v skupni razvrstitvi danes sta eden za drugem – na prvih dveh mestih, s tem, da ima Primož rumeno majico, Tadej pa belo. V bistvu imam vse bolj občutek, da gre za državno prvenstvo na tem touru, kot pa za tekmovanje najboljših kolesarjev tega sveta. Ali pa sta naša dva fanta iz nekega drugega sveta.

Če smo nekoč trepetali za Bojana Križaja, ko se je spustil po smučišču, je sedaj situacija enaka, ko se začne etapa in nas zanima ali bo zmagal Primož ali bo zmagal Tadej.

In najlepše pri vsem tem je dejstvo, da se med seboj spoštujeta, predvsem pa, da vozita skupaj, čeprav sta vsak v svoji ekipi. Če bi imel Tadej takšno ekipo kot jo ima Primož, bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo.

Kapo dol obema! In upam, da se na koncu veselimo dvojne zmage Slovencev na najbolj prestižni kolesarski dirki na svetu!

Primoz Roglic Tadej Pogacar tour de france
Primoz Roglic Tadej Pogacar tour de france

Komentarji so zaprti.