Obcina Zagorje ob Savi Primoz Roglic Obcina Zagorje ob Savi Primoz Roglic

Bravo občina Zagorje ob Savi / zaščitna maska občine in s podobo Primoža Rogliča za otroke

Ponavadi kritiziram občino Zagorje ob Savi. Tokrat pa moram pohvaliti idejo občine, ki je otrokom iz občine Zagorje ob Savi razdelila zaščitne maske s prenovljenim logotipom občine (ki mi sicer ni ok, ampak to ni poanta tega zapisa) in sliko in podpisom Primoža Rogliča.

Primož Roglič prihaja iz naših krajev. V teh dneh je v občini Zagorje ob Savi povečano število kolesarjev na cestah, kajti evforija ob rumeni majici našega asa je več kot očitna. In ideja, da občina da otrokom v šolah maske z njegovo podobo je odlična. Zakaj?

Primož Roglič je idol marsikoga v sedanjem času. Prav tako ima Primož Roglič po dirki vedno na sebi zaščitno masko – zaradi protokola in odločitve organizatorjev in s tem je lep primer, da se da dihati tudi čez zaščitno masko po več urni dirki, ki ni mačji kašelj. Če to ni dovolj dober pokazatelj, da se da skozi masko dihati, potem ne vem več kaj bi še lahko bil.

Posledično mi je všeč, da se je občina odločila, da združi prijetno s koristnim. Ne dvomim, da se bodo našli tisti, ki bodo skakali v zrak in se hudovali nad maskami – ampak v teh časih je preventivan boljša kot kurativa – in ne, ne bom se pustil speljati v debato maske da ali maske ne.

Še enkrat. Lepa in fajn poteza občine Zagorje ob Savi!

p.s.: škoda, ker občina ne prodaja teh mask, kajti interesentov bi bilo verjetno precej!

Obcina Zagorje ob Savi Primoz Roglic
Obcina Zagorje ob Savi Primoz Roglic