Tadej Pogacar Primoz Roglic Tour de France 2020 Tadej Pogacar Primoz Roglic Tour de France 2020

Tadej Pogačar, Primož Roglič, Richie Porte / slovenski Tour de France 2020

Zaključil se je 107. Tour de France, ki je bil slovenski. Zmagal je Tadej Pogačar, ki bo jutri star 22 let, drugo mesto je osvojil Primož Roglič, ki je bil do predzadnje etape nosilec rumene majice in tretje mesto je osvojil Richie Porte. Čestitke tudi Mateju Mohoriču, Janu Polancu in Luki Mezgecu, ki so prišli do konca Toura!

Spet se končuje 3-tedensko spremljanje kolesarjenja, ki ga je odlično pokrivala RTV Slovenija! Kapo dol. In s tem se konča tudi stiskanje pesti za naše kolesarje, ki so letos pokazali celotnemu kolesarskemu svetu, da so najboljši na svetu. Tadej Pogačar je v predzadnji etapi odpeljal nor kronometer in premagal Primoža Rogliča.

Če bi mi kdo kdaj omenil, da bomo Slovenci doživeli dvojno zmago na Touru, bi se mu zgolj nasmehnil. Ampak to je sedaj realnost. Veselje, ki so ga naši kolesarji prinesli v teh dneh v Slovenijo, sem že pogrešal. Aktualni dogodki so šli malce v drug plan in popoldnevi so bili rezervirani za oglede etap.

Število kolesarjev v Sloveniji se je v zadnjem času precej povečalo – vsaj po vseh kolesarjih, ki sem jih v teh treh tednih opažal na cestah. Lepo, da so naši kolesarji poskrbeli tudi za ta aspekt. Verjetno se bo tudi povečalo število mladih nadebudnih kolesarjev, ki si bodo želeli postati Tadej Pogačar ali pa Primož Roglič.

V bistvu je lepo, da je vsaj nekaj časa bil šport v prvem planu in so se šank debate vrtele tudi okoli dirke Tour de France.

Kapo dol našim kolesarjem. Se že veselim novih dirk in predvsem čestitke Tadeju Pogačarju, Primožu Rogliču, Mateju Mohoriču, Janu Polancu in Luki Mezgecu. Hvala!

Tadej Pogacar Primoz Roglic Tour de France 2020
Tadej Pogacar Primoz Roglic Tour de France 2020