Včeraj je v Ljubljani potekala dobrodelna prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije. Prenos je bil v živo in marsikdo se je čudil kako da na prireditvi udeleženci ne nosijo mask, ne ohranjajo fizične razdalje, predvsem pa kršijo vsa pravila NIJZja s katerimi nam v zadnjih časih grozi tako vlada kot tudi govorec vlade za Covid-19. Preko 150 ljudi je bilo v dvorani in med njimi tudi ministrica za šolstvo Simona Kustec. Je čas, da ministrica odstopi?

Lepo je, da je dobrodelnost še živa. Ni pa prav, da se ljudje, ki se udeležijo takšne prireditve ne držijo ukrepov, ki se jih moramo držati vsi ostali državljani Slovenije.

Namreč na prireditvi ni bilo zaščitnih mask. Ni bilo fizične distance. Ampak očitno smo dobili še en dokaz, da ta pravila veljajo samo za določen del populacije, za “prvorazredne” pa teh pravil ni. In takšnih primerov je v zadnjem času vse več in več. Obiski tujih politikov v Sloveniji, vladni sprehodi ob reki Kolpi, objemanje predsednika v Parizu …

In potem se čudimo, da ljudje nasprotujejo nošenju mask? Če imajo takšne vzornike, ki kršijo vsa ta pravila, naj se nihče več ne čudi, da se ljudje upirajo temu.

Ravno ti ljudje, ki bi morali biti najbolj striktni in dajati vzgled, se tega ne držijo.

Opravičilo ministrice … Vsak naj si misli svoje …

ministrica brez maske

ministrica brez maske

2 Responses to Dobrodelna prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije in nespoštovanje ukrepov NIJZ / brez mask, brez distance / bo ministrica odstopila?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.