Brez mask brez fizicne distance minister Vasko Simoniti Drago Jančar Jože Mozina Peter Tomsic na obisku pri Borisu Pahorju Brez mask brez fizicne distance minister Vasko Simoniti Drago Jančar Jože Mozina Peter Tomsic na obisku pri Borisu Pahorju

Vasko Simoniti opravlja tekoče posle in verjame, da imamo v Sloveniji kugo

Vasko Simoniti je bil včeraj gost v oddaji Odmevi. To, da opravlja “tekoče posle” je verjetno jasno vsem, ampak to, da imamo v Sloveniji kugo, to pa je nekaj povsem novega in priznam, me je presenetilo. Po njegovem včerajšnjem nastopu v Odmevih mi je jasno zakaj je bil v vsem tem času tako malo pred kamerami.

To, da ima SDS zelo majhen bazen primernih kandidatov za ministre, člane uprav, direktorje je verjetno povsem jasno vsem. In v tem bazenu so tudi bivši ministri, ki so se že dokazali kot “uspešni” in so sedaj dobili še enkrar priložnost – verjetno zgolj zato, ker je bazen majhen in ker so “vredni zaupanja”.

Medtem, ko je bil Igor E. Bergant precej prizanesljiv do ministra, pa je minister precej “bluzil”. Saj to je viteška poteza, ampak ne bi bila potrebna. Minister za kulturo podvprašanj v vprašanjih sploh ni razumel in ko je odgovarjal so bili njegovi odgovori vse prej kot odgovori na zastavljena vprašanja.

Samo tri lapsuse, ki so se zgodili bi omenil – v Sloveniji imamo kugo in “frankovski sejem” in to, da kultura ni izgubila niti centa kot sam trdi.

Ja, to je minister za kulturo. In povsem ga razumem, ko pa ima veliko dela s tekočimi posli in nima časa za ostale stvari. No, to, da kultura ni izgubila niti centa ne drži, saj je izgubila 8 milijonov evrov. Da frankovski sejem ne obstaja je verjetno vsem jasno – obstaja pa frankfurstki knjižni sejem.

Resnično nisem vedel, da imamo v Sloveniji kugo. Do sedaj sem bil prepričan, da se bori ta vlada proti Covid-19, ampak, če minister za kulturo tako reče, potem bo že to držalo, kajne? Kdo sem jaz, da bi dvomil v njegove besede.

Brez mask brez fizicne distance minister Vasko Simoniti Drago Jančar Jože Mozina Peter Tomsic na obisku pri Borisu Pahorju
Brez mask brez fizicne distance minister Vasko Simoniti Drago Jančar Jože Mozina Peter Tomsic na obisku pri Borisu Pahorju

Komentarji so zaprti.