ministrica brez maske ministrica brez maske

Zakaj je ministrica Simona Kustec dobila priznanje Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport v času Covid-19

Simona Kustec, ministrica za šolstvo in šport je pred dnevi na facebooku objavila zahvalo ob prejetju priznanja Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport v času Covid-19. Prosim in zapisala: S hvaležnostjo in zavezo za nadaljnje delo prejela priznanje Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport v času Covid-19. Kaj? Za kaj je prejela to priznanje?

Glede na to, da je v teh dneh prišla v javnost informacija, da je po koronakrizi 20 odstotkov več debelih otrok v osnovnih šolah in dejstvo, da so športna tekmovanja v tem času zamrzla, me je ta nagrada presenetila.

Ni mi povsem jasno po kakšnem kriteriju so podelili to nagrado. Resnično bi bil vesel, če bi dobil informacijo, kaj je storila ministrica, da se je Evropski olimpijski komite odločil, da ji podeli priznanje.

Jasno mi je, da se te nagrade ne podeljujejo na podlagi “zaslug” ali pa dejanskih rezultatov. Jasno mi je, da so te nagrade bolj same sebi namen – ampak v tem konkretnem primeru pa me res zanima na podlagi česa bi lahko ministrica dobila to nagrado?

Ali pa je to nagrada, ker je pridna v koaliciji in ne dela težav?

ministrica brez maske
ministrica brez maske