Ostanizdrav aplikacija Ostanizdrav aplikacija

112.000 instalacij aplikacije #ostanizdrav / niti volivci SDSa očitno ne zaupajo vladi in instalirajo aplikacije

Včeraj sem zasledil podatek, da je v Sloveniji okoli 112.000 instalacij aplikacije #ostanizdrav. Glede na to, da je stranka SDS na zadnjih volitvah dobila 222.042 glasov – ali to pomeni, da niti volivci SDSa ne zaupajo vladi in si ne želijo naložiti aplikacije?

Zgodilo se je to, kar sem predvideval. Da bo zelo nizko število “dolpotegov” aplikacije #ostanizdrav – iz povsem preprostih razlogov: neustrezna komunikacija, nezaupanje vladi, čudni razpisni pogoji in zamujanje aplikacije preden je prišla v Google Play in App Store, da neumnega imena po katerem moraš poiskati aplikacijo niti ne omenjam. Ampak vlada in njeni strokovnjaki že vedo kako se tem rečem streže, kajne?

Da tega, da “promovirajo” aplikacijo “influensarji” kot so Jernerj Kuntner, Mojca Mavec in podobni, sploh ne omenjam. Tudi to, da se povsod vrtijo oglasi za aplikacijo – v zdravstvenih domovih, da so prisotni na dogodki in promovirajo to aplikacijo, očitno ne pomaga, da bi si jo ljudje naložili na svoje telefone in da bi bila koristna.

Pri tako majhnem številu uporabnikov je takšna aplikacija povsem nesmiselna, kar je bilo jasno že od primera Nemčije. Ampak naša vlada je boljša in število “dolpotegov” je prikaz zaupanja v rešitve, ki jih predlaga vlada.

To, da si 220.000 volivcev SDSa ni naložilo aplikacije na svoje telefone pa je dovolj poveden podatek, ki bi moral marsikoga v vladi zaskrbeti.

Ostanizdrav aplikacija
Ostanizdrav aplikacija
  1. Pozabil si spam SMS reklamno kampanijo, niti ta ni pomagala…

    1. hvala za tole. sem ze pozabi, ko se dogaja toliko stvari :)

Komentarji so zaprti.