Aleksandra Pivec Desus Aleksandra Pivec Desus

Aleksandra Pivec se je odločila, da ne bo odstopila / zakaj se ministrica tako krčevito oklepa funkcije?

Saga Aleksandre Pivec se nadaljuje. Resnično me zanima kaj se zgodi človeku, ko mu vsi njegovi politični zavezniki in strankarski kolegi obrnejo hrbet in pokažejo, da je nezaželen, da še vedno vztraja pri svojem in ne želi odstopiti. To se namreč dogaja zadnje mesece Aleksandri Pivec, ki pa še vedno ne bo častno odstopila, ampak bo še vedno vztrajala pri svojem položaju.

Aleksandra Pivec je v začetku leta prevzela stranko Desus. Pričakovanja so bila velika, vendar je s prestopom v koalicijo z Janezom Janšo kaj kmalu pokazala za kaj se gre njej v tej celotni zgodbi. Za stolček. Za bonitete. Za to, da si lahko privošči tiste stvari, ki si jih kot politik ne bi smela. In okostnjaki so kmalu začeli padati iz omar – Vinakras, občina Izola … In verjetno je takšnih primerov še veliko več, vendar niso prišli na dan.

Aleksandra Pivec je pokazala kako si ona predstavlja svojo vlogo v politiki. Malce bo hodila naokoli in influensala, ko pa jo bo kdo vprašal o tem njenem početju, pa se bo izgovorila, da ji ni treba nikomur polagati računov. Kar se Janezek nauči … To Janezek zna, kajne?

Že pred časom so strankarski kolegi izglasovali njen odstop in se je morala posloviti kot predsednica stranke Desus. Tudi poslanci stranke Desus so ji jasno in glasno pokazali, da se ne strinjajo z njo. V bistvu je vse skupaj prišlo tako daleč, da se je odločila, da ne bo ponudila odstopa Janezu Janši, ampak bo moral Janez Janša predlagati njeno razrešitev, ki bo na dnevnem redu Državnega zbora (DZ) predvidoma prihodnji teden.

Očitno bodo zbrali dovolj glasov, saj je sicer pod vprašajem obstoj koalicije in bo Aleksandra Pivec odšla na smetišče zgodovine. Ampak nje si ne bomo zapomnili po čem pozitivnem, ampak zgolj po tem kako se je krčevito oklepala funkcije, ki je ni želela izgubiti.

Da pa bi v zadnjih vzdihljajih pokazala “kdo nosi hlače”, pa je ukinila PR službo na ministrstvu za kmetijstvo in tako osem ljudi prerazporedila na druga delovna mesta. Očitno se niso dovolj trudili, da bi njeno podobo v javnosti prikazali kot svetniško?!?

Njena zgodba me rahlo spominja na tiste ljudi, ki jih nekdo zavrne in jim da jasno vedeti, da niso zaželjeni, pa vendar se ti ljudje tega v svoji vzvišenosti sploh ne zavedajo in si ne dajo dopovedati, da so ostali sami. No, sicer pa je Aleksandra Pivec napovedala, da bo na kongresu Desusa kandidirala znova za predsednico Desusa. Potem pa se človeku zastavi vprašanje – kdo je tu nor?

  1. Najbolj debilno je to, da v stranki upokojencev (kar DeSUS je) ni dejanskih upokojencev.

    1. Popolnoma pravilno. V DeSUSu so samo upokojeni komunisti

      1. Tudi v SDS in drugih srankah jih je še kar. Volk dlako menja,….

Komentarji so zaprti.