Selma Bizjak Selma Bizjak

Selma ima zanimive vrednote / cerkvene zvonove, narodno zabavno glasbo, rada je štruklje in govejo juhco, vse ostale bi poslala iz Slovenije

Selma Bizjak ima profil na tviterju, ki se uvršča med domoljupce. Njeni tviti so zanimivi, prav tako pa ima Selma Bizjak  zanimive vrednote, ki jih je opisala v svojem tvitu, ki je doživel navdušenje na desnici, vsi ostali pa smo zgolj skomignili z rameni in se malce začudili. Kaj je torej tvitnila Selma?

V Sloveniji živimo večinoma katoličani. Naša vera je krščanska. Cerkveni zvonovi zvonijo in mi jih radi poslušamo. Naša tradicionalna glasba je narodno – zabavno. Radi jemo štruklje in ob nedeljah govejo župo. To so naše vrednote. Nekaj od njih. Komur to ne ustreza, lahko gre.

Mi svoje slovenske tradicije in slovenskih vrednot ne bomo spreminjali zaradi drugih. Prilagodite se ali zbogom.

Vse jasno, kajne? Goveja juha in štruklji so naše vrednote! In večinoma živijo v Sloveniji katoličani. Da cerkvenih zvonov niti ne omenjam, ki jih ti ljudje radi poslušajo.

Na koncu je Selma dodala – komur to ne ustreza, lahko gre. In doživela množično “všečkanje” domoljupcev, ki v tem vidijo “vrednote” Slovencev.

Tega, da oseba ne ve kaj so vrednote se ne splača izpostavljati. Tudi tega, da je v Sloveniji okoli 41 odstotkov vernih ljudi, pa niso vsi katoličani, Selma ne ve. V Sloveniji v večini živijo ateisti, ki se požvižgajo na vero in takšno vsiljevajje vere, kot se ga gre dotična Selma je pokazatelj kako bi nekateri radi videli Slovenijo.

Me res zanima, če bi Selma prav tako prisegala na zvok minareta, glede na to, da ji godi zvok cerkvenih zvonov? Bi bila še tako strpna do onasneževanja okolja z zvokom? In živimo v letu 2020, ko res ni več potrebe po celodnevnem nabijanju cerkvenih zvonov.

Ja, domoljupka Selma bi vse, ki se ne strinjajo z njenim načinom razmišljanja v imenu “večine” poslala ven iz Slovenije. Pa se mogoče ona ne zaveda, da ona ni v večini? In ti ljudje je ne pošiljajo iz Slovenije.

Ne bodi Selma in spoštuj vse ljudi s katerimi si deliš svoj prostor pod soncem. Selmam pa zgolj pomamahaj in jim pošlji prijazen pozdravček. Očitno jim manjka tega v njihovem življenju in iščejo srečo v zvonjenju cerkevnih zvonov.

Selma Bizjak
Selma Bizjak

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja