Ker nismo dovolj pridni in ker se Covid-19 širi neustavljivo naprej, kljub preletu letal, si vlada Janeza Janše po neuradnih podatkih želi uvedbo policijske ure med 22.30 in 5.00 uro ob poslabšanju razmer. Da, prav ste prebrali. Če se ta scenarij uresniči, potem bo policijska ura prvič po italijanski okupaciji med drugo svetovno vojno v Ljubljani.

Žalostno je, da vlada svojo nesposobnost kaznuje tako, da kaznuje državljane. Ker oni niso bili sposobni v sedmih mesecih poskrbeti za dovolj postelj in strokovnega osebja, ker niso znamu uskladiti komunikacije, predvsem pa javnosti predočiti informacije, ki jim bomo verjeli – bomo najebali državljani tako, da bomo dobili policijsko uro.

Če se ta scenarij uresniči je to zadnji žebelj v takoimenovani demokraciji, ki jo imamo od nastopa vlade Janeza Janše. Če so nas zaprle znotraj meja lastnih občin, zakaj nas ne bi sedaj zaprli v domove med 22:30 in 5. uro! Saj lahko, kajne?

Upam, da so vsi volivci SDSa navdušeni nad to potezo, predvsem pa tudi volivci NSija, SMCja in Desusa! Hvala. Ne bom pozabil na naslednjih volitvah na vse to kar se nam dogaja …