Ce je lahko NSi sredinska stranka si lahko vsak sam izbere svoj spol kajne Ce je lahko NSi sredinska stranka si lahko vsak sam izbere svoj spol kajne

Mateja Tonina zanima program Koalicije ustavnega loka, ampak v bistvu ga ne zanima

Če se vam naslov zdi čuden, ni nič narobe z vami. Gre zgolj za dve izjavi Mateja Tonina, ki sta bili objavljeni v razmaku par ur in kjer pokažeta njegov način razmišljanja. Očitno govori hitreje kot misli in potem popravlja svoje izjave z objavami na facebooku – ali pa ga na to opozori njegov šef (Janez Janša) in mora potem sanirati škodo, ki jo je z nepremišljeno izjavo ustvaril.

Včeraj je namreč Matej Tonin za Večer ob predstavitvi Koalicije ustavnega loka dejal: Prvak NSi Matej Tonin pa nam je sporočil, da jih zanima zlasti program in dodal še: “Mi se vedno udeležimo pogovorov. Smo stranka dialoga.”

Malce kasneje pa je objavil na Facebooku precej drugačno izjavo: Ocenjujem, da v teh kritičnih trenutkih Slovenija potrebuje stabilno in homogeno vlado. Zadnja stvar, ki bi si jo v tej situaciji smeli privoščili, je politična kriza in eksperimentiranje z nekakšno prehodno vlado. Upam, da bo tudi opozicija razumela, da sedaj ni časa za politično preigravanje, ampak nas čas kliče, da strnemo vrste in naredimo vse, da Slovenijo rešimo iz primeža koronavirusa. ………. Ne glede na vse upam, da bo opozicija v tem trenutku znala ukrotiti svoje strasti po strmoglavljenju obstoječe vlade in bo svojo energijo raje usmerila v konstruktivno, državotvorno držo, ki bo koristila slovenskim državljankam in državljanom pri premagovanju zdravstvene in gospodarske krize, ki nam jo povzroča virus.

To se ni zgodilo prvič. In verjamem, da niti ne zadnjič. Očitno ga je Janez Janša opozoril, da mora sanirati škodo, ki jo je ustvaril in da mora ustvariti vtis, da je ta vlada tista prava in edina zveličana.

Ta vlada je dokazala, da se ne zna spopasti s Covid-19 in posledice so vidne vsak dan. Ta vlada je dokazala, da ji je bolj pomembno plenjenje, kot pa karkoli drugega v Sloveniji. Ta vlada je dokazala, da je precej lažje biti v opoziciji in preko svojih medijih ustvarjati vtis, da je v Sloveniji vse narobe – ko pa dobiš škarje in platno pa ne veš povsem natančno kaj bi storil. Ta vlada je dokazala, že tretjič, da bomo njihov “zapitek” še dolgo plačevali državljani Slovenije.

Matej Tonin je del te vlade in ko zapiše, da sedaj ni časa za politično preigravanje, s tem pove, da se boji za svoj položaj in da je očitno Koalicije ustavnega loka precej boleča za njih in morajo zopet strniti vrste in sami sebe trepljati po ramenih in si navdušeno dajati komplimente.

Ce je lahko NSi sredinska stranka si lahko vsak sam izbere svoj spol kajne