Včeraj je Aleš Hojs, minister, ki je odstopil, pa vendar ni odstopil, s prstom pokazal na krivce za 2. val Covid-19 v Sloveniji. Zanj so glavni vzrok širjenja Covid-19 petkovi kolesarski protesti. In danes bo policija imela nalogo, da popiše vse udeležence, ki se ne bodo držali odlokov, ki nam jih predpisuje vlada – ki se pač svojih lastnih odlokov ne drži. Ampak pomembno je, da je Hojs našel krivca v kolesarjih in ne v nesposobnosti vlade, ko se v šestih mesecih niso uspeli pripraviti na novi val okužb in zagotoviti dovolj postelj in bolnišničnega osebja.

SDS je postala prozorna stranka in vsi njeni “veljaki” uporabljajo enak modus operandi. Za vse je potrebno kriviti druge in to ponavljati toliko časa, da začnejo njihovi volivci verjeti v njihove pravljice in posledično začnejo braniti njihove besede. To, da gre za laži in zavajanje, je za njih popolnoma nepomembno. Še vedno v stranki SDS verjamejo, da če laž ponavljaš dovolj dolgo – ne, ne bo postala resnica, ampak bo še vedno laž. In točno to je ta “spin” Hojsa, ki hoče zamaskirati nesposobnost soočenja vlade z 2. valom Covid-19 pripisati kolesarskim protestom v Ljubljani.

Včeraj na tiskovni konferenci je eden izmed novinarjev vprašal Aleša Hojsa o številu okužb, ki smo jih povzročili kolesarji! In odgovor je bil – da tega ne ve!

Torej, gre za tipičen poskus spinanja, da so za vse krivi kolesarje, ker SDS potrebuje notranje sovražnike in v tem primeru smo to petkovi protestniki.

Dejstvo, da je Ljubljana šele na 56. mestu med občinami po številu okuženih na število prebivalcev, je seveda Hojs mirno preskočil. Tudi dejstvo, da je veliko število okuženih v šolah in DSOjih še dodatno pokaže, da je Hojs zavajal in natolceval in preusmerjal pozornost in krivdo za lastno nesposobnost na protestnike. Očitno jim gori pod nogami in potrebujejo notranjega sovražnika, saj migrantov že dolgo časa niso uporabili za izgovor za napotitev vojske na mejo – ali pa aktivacijo 137. a člena.

Že meseca julija so v stranki SDS poskušali kriviti za večje število okuženih kolesarske proteste, vendar tudi takrat so poskušali to podtakniti brez dokazov. In jim ni uspelo, ker jim ni nihče verjel in celo stroka je zanikala te njihove trditve.

protesti