Plečnikova cerkev svetega Mihaela na Barju 2 Plečnikova cerkev svetega Mihaela na Barju 2

Ali bodo posebna enota policije popisovala in fizično obračunavala z obiskovalci cerkva?

Danes je nedelja. Čas, ko gredo ljudje v cerkve. Tako, kot gremo kolesarji (ali protestniki, da bo lažje razumeti) v petkih v Ljubljano in pokažemo nestrinjanje s to vlado. V petek nas je na Trgu republike pričakala posebna enota policije(aka “robocopi”) in navadni policisti, ki so popisovali ljudi, ki so prišli na protest. Sedaj me zanima, če bodo danes pred cervkami v Sloveniji tudi policisti in “robocopi”, ki bodo popisovali in fizično obračunavali z obiskovalci cerkva?

Vem, vprašanje je retorično. Za tiste, ki gredo v cerkev veljajo drugačna pravila kot za tiste, ki se ne strinjamo s to vlado in to izražamo na protestih ob petkih. Nas pričakajo ograje, “robocopi” in policisti, ki si dajo duška, ko se lahko izživljajo nad protestniki. Za tiste, ki gredo v cerkve pa ne obstajajo takšna pravila, sicer se jih ne bi zbralo 3000 na Brezjah.

No, takole je cerkev uredila vse skupaj ….

cerkev
cerkev

Glede na to, da se ljudje pred cerkvami “združujejo”, kar naj bi bilo prepovedano po odloku vlade, bi sicer pričakoval enake vatle za vse. Ampak očitno ima cerkev v Sloveniji drugačno obravnavo kot državljani, ki se ne strinjamo s trenutno vlado.

Plečnikova cerkev svetega Mihaela na Barju 2

Komentarji so zaprti.