Leta 2020, konkretno včeraj,  je Jože Jerovšek tvitnil: Ni mogoče razumeti @RTV_Slovenija ,ko za komentatorja prenosa iz Celovca(100let plebiscit) določi Seku Kondeja( pa nimam nič zoper njega),ob tem ko imajo dva dr. zgodovine, @RosvitaP , @JozeMozina !Tu bodo potrebne tudi kake (verodostojne)zgodovinske opombe! Njegovi sledilci so navdušeni nad njegovim tvitom – je to nova normalnost, ko bodo ex politiki določali kdo lahko vodi oddajo in kdo lahko kaj komentira?

Ko sem videl njegov tvit, me je pogrelo. Tako direktno vzpodbujanje rasizma bi morali vsi skupaj glasno obsoditi. Pa vendar se to ni zgodilo – njegovi sledilci so mu ploskali in vzhičeno všečkali njegovo tvit.

Očitno bo potrebno Jožeta vprašati kdo je primeren za vodenje oddaje na nacionalni televiziji in kdo lahko karkoli komentira, da bo desnici všeč. Sicer bodo voditelji deležni tako nizkotnih poniževanj, kot je spodnji tvit Jožeta Jerovška.

Predvsem pa je žalostno dejstvo, da Jože Jerovšek, kot bivši politik ne razume razlike med novinarjem in agitatorjem. Novinar predstavlja obe plati zgodbe, medtem, ko agitator (kot je eden izmed zgoraj omenjenih) pa zgolj samo svojo plat zgodbe.

Ne bodi rasist / ne bodi Jože Jerovšek

Joze Jerovsek rasist

Joze Jerovsek rasist

One Response to Ne bodi rasist / ne bodi Jože Jerovšek

  1. phoenix-slo pravi:

    Se strinjam, da ni primerno, da se politika vtika v neodvisnost javnih medijev. Toda sam tvit ni niti najmanj rasističen, kvečjemu političen, ker bi avtor tvita želel koga, ki je bolj naklonjen njihovi politični opciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.