Leta 2020, konkretno včeraj,  je Jože Jerovšek tvitnil: Ni mogoče razumeti @RTV_Slovenija ,ko za komentatorja prenosa iz Celovca(100let plebiscit) določi Seku Kondeja( pa nimam nič zoper njega),ob tem ko imajo dva dr. zgodovine, @RosvitaP , @JozeMozina !Tu bodo potrebne tudi kake (verodostojne)zgodovinske opombe! Njegovi sledilci so navdušeni nad njegovim tvitom – je to nova normalnost, ko bodo ex politiki določali kdo lahko vodi oddajo in kdo lahko kaj komentira?

Ko sem videl njegov tvit, me je pogrelo. Tako direktno vzpodbujanje rasizma bi morali vsi skupaj glasno obsoditi. Pa vendar se to ni zgodilo – njegovi sledilci so mu ploskali in vzhičeno všečkali njegovo tvit.

Očitno bo potrebno Jožeta vprašati kdo je primeren za vodenje oddaje na nacionalni televiziji in kdo lahko karkoli komentira, da bo desnici všeč. Sicer bodo voditelji deležni tako nizkotnih poniževanj, kot je spodnji tvit Jožeta Jerovška.

Predvsem pa je žalostno dejstvo, da Jože Jerovšek, kot bivši politik ne razume razlike med novinarjem in agitatorjem. Novinar predstavlja obe plati zgodbe, medtem, ko agitator (kot je eden izmed zgoraj omenjenih) pa zgolj samo svojo plat zgodbe.

Ne bodi rasist / ne bodi Jože Jerovšek

Joze Jerovsek rasist
Joze Jerovsek rasist